Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autó helyes sebességfokozat...

Az autó helyes sebességfokozatának a megválasztásakor a sebesség vagy a fordulatszám a meghatározó?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ezt érezni kell. Pontosan azért kérdezem mert én a benzines autómnál alacsonyabb sebességfokozatban mennék mint ahogy az ismerőseim mondják. Ők a sebesség után irányulnak, én inkább a fordulatszám után. Lehet, hogy tévedek.
2010. márc. 12. 19:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egy nagyobb köbcentis nyomatékosabb benzinesnél 2000 körül is lehet autózni, nem erőlködik, de családba van egy kis 1.2-es annál nem merek 2400 alá menni fordulatban, mert ott hallhatóan erőlködik a motor. De ahogy jogsin is tanultad, a maximális fordulatszám 2/3-nál kell felváltani, 1/3-adnál le. Gyakorlatban benzineseknél az optimális fordulat olyan 2500-3000. E fölött már csak vérmérséklet kérdése :)) Van egy ismerősöm aki ilyen 3000-4000 között szokott váltani. Lehet itt is, de akkor többet fog fogyasztani az autó. Akkor érdemes kipörgetni, ha előz az ember vagy ha hirtelen gyorsítani kell.
2010. márc. 13. 14:08
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2010. márc. 13. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!