Az autó helyes sebességfokozatának a megválasztásakor a sebesség vagy a fordulatszám a meghatározó?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ezt érezni kell. Pontosan azért kérdezem mert én a benzines autómnál alacsonyabb sebességfokozatban mennék mint ahogy az ismerőseim mondják. Ők a sebesség után irányulnak, én inkább a fordulatszám után. Lehet, hogy tévedek.2010. márc. 12. 19:10
1/12 A kérdező kommentje:
Pontosabban arra szeretnék utalni, hogy különböző kocsiknál ugyanolyan sebesség mellett a fordulatszám lehet különböző.
2010. márc. 12. 19:12
2/12 anonim válasza:
Persze, hogy különböző!
Egy kis köbcentis benzines 1,2 -es vagy 1,4 literes autó például 130 km/h tempónál forog 4ezret ötödik fokozatban, egy 2 literes benzines meg 2800, 3ezer körül
3/12 anonim válasza:
De még ugyanolyan köbcentis , eltérő tipusok is különbözőek
4/12 anonim válasza:
A sebesség és a fordulatszám között egyenes arányosság van, innentől kezdve a kérdés értelmetlen.
5/12 A kérdező kommentje:
Akkor mi a fontos a sebesség vagy a fordulatszám?
2010. márc. 12. 19:32
6/12 A kérdező kommentje:
A sebesség és a fordulatszám között egyenes arányosság van ha ugyanarról a kocsiról beszélünk. De mindenkinek más kocsija van. Ezért tettem fel a kérdést. Lehet 50-nel haladva négyesben 2000 felett van a fordulatod másnak meg jóval 2000 alatt.
2010. márc. 12. 19:40
7/12 anonim válasza:
Azt, hogy milyen sebességgel akarsz haladni, azt te döntöd el.
Azt hogy ezt melyik sebességfokozatban tudod elérni,úgy, hogy optimális legyen, tartósan haladni így, azt meg a fordulatszámtól függően határozod meg.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2010. márc. 12. 19:41
10/12 anonim válasza:
A füled meg az autó viselkedése. Nem tanulható vagy érzed vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!