Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak érdemes megvenni?

Első autónak érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Daewo matiz 2000-res évjáratú..mást nem tudok még róla, de ismerős adná el 250000-ért..van rajta 1 év műszaki és részletre is kifizethetem neki. Első autónak kéne,de sok rosszat hallottam a kocsiról így nem tudom hogy érdemes -e megvenni vagy sem. Vélemény? Tapasztalat? 20l

2015. szept. 10. 10:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ennyi pénzért nincs nagy lehetőség, amikből választhatsz.

Elég öreg. Minden öreg autóval rengeteg probléma lehet. De ennyiért csak ilyeneket fogsz találni.

Nézesd át, olyan helyen, akikben megbízol. Így egyértelműen ki fognak derülni a hibái.

2015. szept. 10. 11:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom, de első kocsinak nem szeretnék többet költeni rá..azt mondta a tulaj hogy figyelt rá, mindig szakszerűen volt javítva és hogy ő nagyon szerette,csak nagyobbat szeretné.És magáról a matizról valaki valamit?
2015. szept. 10. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:

A legrosszabb megoldás így ismerőstől kocsit venni.

Inkább spórolj még hozzá kicsit és vegyél egy Corsa B-t vagy Astra F-et

2015. szept. 10. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha csak a városban akarsz elautózgatni, ahhoz jó egy Matiz is.
2015. szept. 10. 12:19
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Egy Suzuki szerintem jobb választás. 250-ért már IGEN jókat lehet találni. Tavaly vettem 2. kocsinak egy 1996-os évjáratút 180 ezerért 1 tulajos rozsdamentes állapotban. Úgy megszerettem hogy azóta mindenhova ezzel rohangálok 15 ezer km alatt olajcsere, légszűrő és előre 1 fékbetét garnitúra. Fogyasztás 5 liter körül :)

Fékbetét garnitúra: 2200 ft XD

Olaj + olajszűrő + levegőszűrő= 6300 ft ha ha ha de van ennél olcsóbb is XD

Anyósomnak matiza van ő semmi pénzért nem válna meg tőle. Így meg hogy részletre adják neked és ismerőstől veszed elképzelhető hogy jó választás lesz.

Amikor vettük anyósomnak a matízt ezeket néztem meg: A rohadásokra figyeljetek oda alul is.! és hogy ne füstöljön egy kicsit sem kéken a kipufogó. Melegítsétek fel üzemi hőfokra majd kapcsoljátok be a fűtést ha van az jó jel. A kuplung ne teljesen fönt kezdjen el fogni ahogy a kézifék se mert az már kopott tutti. Kérdezzetek rá mikor volt vezérlés csere. Próbáljátok ki a váltót nem-e reccsen váltás közben. Amikor próbáljátok nézzétek meg hogy egyenesen fut-e az autó pl 60-nál elengeded a kormányt szóval ne sétáljon el jobbra-balra ahogy fékezéskor se húzzon egyik irányban se.

Tedd 1-es fokozatba majd tekerd ki a kormányt jobbra és indulj el majd ugyanezt balra ha nem hallasz semmi ropogást/kattogást akkor jók a féltengelyek. A motor porszáraz legyen a féltengely gumiharang pedig legyen épp mert ha por/víz jut a csuklóhoz az hamar szétfog menni. Gumik jók legyenek ahogy a lámpák is, minden elektromos dolgot próbáljatok ki. Ezt amit elmondtam 15 perc alatt megvan. Ha mindent rendben találtok nyugodtan megveheted az autót kicsi az esély hogy hirtelen nagy kiadásba fogod verni magad. És persze a papírok rendben legyenek.

2015. szept. 10. 12:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) :-* corsát szeretnék csak a részletfizetés és az 1 év műszaki miatt venném meg a matizt
2015. szept. 10. 15:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs 250.000 Ft-od egyben akkor ne akarj autót venni
2015. szept. 11. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!