Első autónak érdemes megvenni?
Hát ennyi pénzért nincs nagy lehetőség, amikből választhatsz.
Elég öreg. Minden öreg autóval rengeteg probléma lehet. De ennyiért csak ilyeneket fogsz találni.
Nézesd át, olyan helyen, akikben megbízol. Így egyértelműen ki fognak derülni a hibái.
A legrosszabb megoldás így ismerőstől kocsit venni.
Inkább spórolj még hozzá kicsit és vegyél egy Corsa B-t vagy Astra F-et
Egy Suzuki szerintem jobb választás. 250-ért már IGEN jókat lehet találni. Tavaly vettem 2. kocsinak egy 1996-os évjáratút 180 ezerért 1 tulajos rozsdamentes állapotban. Úgy megszerettem hogy azóta mindenhova ezzel rohangálok 15 ezer km alatt olajcsere, légszűrő és előre 1 fékbetét garnitúra. Fogyasztás 5 liter körül :)
Fékbetét garnitúra: 2200 ft XD
Olaj + olajszűrő + levegőszűrő= 6300 ft ha ha ha de van ennél olcsóbb is XD
Anyósomnak matiza van ő semmi pénzért nem válna meg tőle. Így meg hogy részletre adják neked és ismerőstől veszed elképzelhető hogy jó választás lesz.
Amikor vettük anyósomnak a matízt ezeket néztem meg: A rohadásokra figyeljetek oda alul is.! és hogy ne füstöljön egy kicsit sem kéken a kipufogó. Melegítsétek fel üzemi hőfokra majd kapcsoljátok be a fűtést ha van az jó jel. A kuplung ne teljesen fönt kezdjen el fogni ahogy a kézifék se mert az már kopott tutti. Kérdezzetek rá mikor volt vezérlés csere. Próbáljátok ki a váltót nem-e reccsen váltás közben. Amikor próbáljátok nézzétek meg hogy egyenesen fut-e az autó pl 60-nál elengeded a kormányt szóval ne sétáljon el jobbra-balra ahogy fékezéskor se húzzon egyik irányban se.
Tedd 1-es fokozatba majd tekerd ki a kormányt jobbra és indulj el majd ugyanezt balra ha nem hallasz semmi ropogást/kattogást akkor jók a féltengelyek. A motor porszáraz legyen a féltengely gumiharang pedig legyen épp mert ha por/víz jut a csuklóhoz az hamar szétfog menni. Gumik jók legyenek ahogy a lámpák is, minden elektromos dolgot próbáljatok ki. Ezt amit elmondtam 15 perc alatt megvan. Ha mindent rendben találtok nyugodtan megveheted az autót kicsi az esély hogy hirtelen nagy kiadásba fogod verni magad. És persze a papírok rendben legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!