Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hétfőn kezdem a vezetést...

Hétfőn kezdem a vezetést szerintetek?

Figyelt kérdés
Hétfőn kezdem a vezetést sikeres eü és kresz után. Fogalmam nincs milyen autó lesz dizeles vagy benzines. Azt mondják a benzinessel lefulladok meg szar lesz stb. Szerintem meg olyan mindegy milyennel tanulok vezetni a lényeg,hogy vezetni és közlekedni tudjak és ezek rajtam múlnak csak nem az autón,hogy most benzines vagy dizeles nem? Vagy én látom rosszul? 26/L

2015. szept. 10. 08:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Benzinessel könnyebb lefulladni. Ha dízelen tanulsz és utána átülsz egy benzinesbe, lehet lesznek meglepetések.
2015. szept. 10. 08:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem látod rosszul.

Azt fogod tudni kezelni, amibe beülsz, és az oktató megtanítja.

2015. szept. 10. 08:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Puffogtatod a két oldali sztereotípiákat felváltva.

való igaz, hogy alapesetben a dízelnek nagyobb az alacsony fordulati nyomatéka, nehezebben fullad le. A máskülönben abszolút nem lenne probléma, ha az oktatók nem úgy állnának hozzá, hogy tojás a gáz alá vezetési stílust oktatnának. Az adott autóra rá kell érezni, ez elsőre lehet kicsit nehezebb, de megszerzett jogosítvánnyal nem okozhat gondot. Nincs mért aggódni

2015. szept. 10. 09:27
 4/9 anonim ***** válasza:

" tojás a gáz alá vezetési stílus"

ezt már annyiszor olvastam, de nem tudom, mit takar. Leírnád?

Az én oktatóm igazi "régimódi" oktató, de soha nem volt ilyenről szó. Mmint tojásról bármilyen összefüggésben is a kocsival kapcsolatban.

2015. szept. 10. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azt akarná jelenteni, hogy ha kicsit odalépne a gázra akkor összetörne az a képletes tojás ami a gázpedál alatt van :)
2015. szept. 10. 10:57
 6/9 anonim ***** válasza:
ezt értem, csak oktatáskor, mint "vezetési stílus" nem tudom elképzelni.
2015. szept. 10. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy az ötös írja, egy tökölős körülményes vezetési stílust sulykolnak bele a tanulókba, ezt nevezik sokan tojás a gázpedál alatt effektusnak.

nyilván nem a másik véglet a helyes, de amikor nem bírnak felgyorsulni az üres úton, mert nem merik nyomni a gázt...

2015. szept. 10. 11:46
 8/9 anonim ***** válasza:

én vagy 4 éve vezettem utoljára autót -vagyis ez túlzás, mert csak ide-oda álltam vele, meg néha megfordultam a batár nagy betonplaccon- mert egyik nap anya hazajött, a kapuba megállt hogy kinyitja a kaput és beáll, aztán pont odaértem én is, kértem hogy had álljak be, belement, beültem, elindultam, már majdnem a garázsnál voltam amikor megakartam állni csak fék helyet gázt nyomtam és az előző nap elkészült garázsajtót telibe vágtam ami lipityára ment, ben áll a saját kocsink, azt meg seggbe löktem, szóval megvolt a kár, na azóta nem ülltem autóba.

2 hete vizsgáztam kresszből, most hétfpn kezdtem a vezetést az oktatóval. Hétfő este 7-kor telefonált az oktatóm, hogy itt van a városba, ha gondolom akkor felvesz és menjünk egy kört mert úgy is megy a szomszéd városba 1-2 tanitványához. Már majdnem sötét volt, de mentem, este 9-kor hozott haza, tök jól ment, nem volt semmi gáz. Másnap mentem vezetni, mondja hogy mennie kell Nyíregyházára, menjünk oda, Mátészalka Nyíregyháza útvonalat megtettem oda-vissza, vagy háromszor nyult csak a pedálokhoz mert nem váltottam vissza meg a lámpánál már fékezni akartam ő meg gázt nyomott hogy azon még átérünk, a harmadik pedig az volt hogy lejtőn nehogy megguruljak hátrafelé. Tökre paráztam az említett garázsösszetörés miatt, de megpróbáltam nyugodtak lenni és ahogy láttam hogy nem szól a dolgokért meg elég jül csinálom, úgy egyre bátrabb lettem és jobban eltudtam lazulni, megszünt az a belső "na most mit szúrok el" érzés. Legyél nyugodt, ne parázz, ne félj, kezed ne izzadjon stb, sokkal jobban fog menni mintha félsz tőle.

A benzinessel kicsit nehezebb lesz, de amint kitapasztalod hogy a kuplung hol fog és mennyi gáz hogy ne fulladjon le, akkor már azzal sem lesz baj, dízelnél meg kuplungal elindulsz, hogy kettesbe tudj kapcsolni, ahhoz még gáz sem kell.

2015. szept. 10. 19:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat végül túléltem a vezetést tanpályán voltunk ott is leszünk egy darabig. Első óra teljesen a nulláról azért 50-50 % sikerrel és kudarccal elmegy:) dízeles autót kaptam a làbtechnikát gyakorolnom kell mert van mikor lefulladok. De azért vagyok ott,hogy megtanitsanak!! :) utolsó válaszoló nem semmi nagyon ügyes vagy! Sok sikert a továbbiakban is!!! Biztos vagyok benne elsőre meglesz a vizsgád is!
2015. szept. 14. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!