Ha megtehetnétek járnátok ukrán gázolajjal, ha annak literje kb 260-270 Ft-ba kerülne?
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:22
ha Záhony fele mennék akkor Kazincbarcikától a Záhonyi határig 205 km !És akkor még el se hagytam Magyarországot.Onnan még nem tudom mennyit kellene menni mert nem jártam arra de biztos még pár Km.És igen csak oda 205 km meg még vissza így több mint 400 Kilométert kell megtenni és így már megfontolandó hogy kimenjek e de még így is elég csábító az ottani benzin árak ezért még megfontolom.
Én Nyíregyházáról jártam régebben Fiat Doblóval. 1.2MPI nagyon megérte nekem mert az űlések mögött 2 20L-es benzineskanna is elfért... :) Egyszer elromlott a benzinszűrő utána meg a motor nem ment tovább 100.000Ft-os kár lett benne mert 98-ast tankoltam bele mert féltem hogy a 95-st keverik gyengébb minőséggel de tévedtem.
Van egy VW-m is abba is azt tankoltam de abba gyárilag is lehet tenni 98-ast és annak nem lett baja.
Az a lényeg hogy ne rögtön az első kúton állj meg benzinért ami a legközelebb van a határhoz.
Érdemes bemenni olyan 10km. Olcsóbb is és nem b@sznak át. Van egy ismerősöm aki Opel Astrával jár át, és mesélte hogy 90Ft ért vett benzint (háztól, rendesen kivolt alakítva egy udvarban a benzinkút ) Az ő autójának nem lett baja. Kollégám tegnap járt kinnt és ő ilyen árakat látott! Maygar pénzre átszámolva:
benzin:175Ft
gázolaj: 142Ft
LPG:69Ft
hátha segítettem :)
Ja és Ukrajnában nincs MOL kút ahogy az egyik előttem író mondta -.-'
nekem benzinre 200 Ftot mondtak kint,gázolaj 170 körül.
a kocsinak meg nem lehet baja ha normális kúton tankolok/OKKO/, hiszen kint is a nagy mercik bmw-k ugyanezzel az üzemanyaggal járnak
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:02-nek.
te azt állítod, hogy az 1.2es MPI motorja tönkrement a 98as benzintől, mikor 95ös kell bele? Kérlek szépen ez egy hülyeség. Az oktánszám a benzin kompressziótűrését határozza meg, ergo ha 95ös helyett 98ast raksz bele, azt nem érzi meg a motor, hisz az alapkövetelményeknek megfelel, ergo jó a kocsiba, ellenben ha valami minőségi 85ös benzint nyomsz bele a kocsiba, akkor kopogni fog és csak erőltetni a fogod a motort. több mint valószínű, hogy az a 98as nem 98as volt, vagy vizezték.
hát ez a baj hogy kicsi a tank és így nem fér bele sok.
Ha mondjuk a határhoz közel laknék már gondolkozás nélkül átmennék de így nem biztos hogy megéri.
Ma 18:10
akkor járj a legdrágább üzem anyaggal!Nekem azért nem mindegy hogy mennyit fizetek az üzem anyagért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!