Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 vagy 4 ütemű motort vegyek?

2 vagy 4 ütemű motort vegyek?

Figyelt kérdés
Gondolkozom jövőre egy 125ccm-es motorban, de nem tudom, hogy milyet vegyek. Az biztos, hogy cruiser vagy túra motort szeretnék, de abban nem tudok dönteni hogy 2 vagy 4 ütemű legyen, illetve 1 vagy 2 hengeres. Tudom, hogy a 4 ütemű kevesebb olajat eszik, meg nagyobb a nyomatéka, olcsóbb föntartani, de drágább maga a motor, mint a 2 ütemű. Viszont a hengerszám nagyjából mindegy. Tudtok valami jó, olcsó 125 ccm-es motort? (használtat szeretnék venni)

2015. aug. 30. 18:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Fogyasztása kéztől függ, ha nem sietek, 70-90 km/h-val megyek akkor elvan 4,5-5 literrel, mondjuk autópályán Őr-Budapest (266 km) távon elég volt neki 14 liter benzin (átlag 5,26 liter/100 km) pedig ott 120-130 km/h-val mentem folyamatosan. Amít fentebb írtam Erdélyi Transalpinán, ott beverte a 8-9 litert, de ott az autók is többet esznek hegynek felfelé. Ha azt veszed, akkor 2-3 literrel eszik többet vagy még annyival se, és a kétütemű az menni is bír, példáúl autópályán nem a kapaszkodósávon haladsz vele, és 3-4 kamiont leelőzöl ha eléd kerülnek mert pillanatok alatt benne van a 150-160 km/h-ba és az még nem a vége.
2015. szept. 2. 19:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Én igazából azt nem értem, hogy akkor miért nem veszel egy 250-es 4T-t, ami kb annyit tud, mint egy 125-ös 2T?
2015. szept. 2. 19:09
 13/19 anonim ***** válasza:
az kimaradt hogy az én Pegaso 125-öm csak 33 lovas. Régebben 38 lóerőre volt húzva, de akkor nem mentem nagy távokat vele, viszont most hogy sokszor többszáz kilométert teszek bele, így már elég a 33 hogy a fogyasztás optimális legyen, már Erdélyben is így voltam vele 33 lóerővel.
2015. szept. 2. 19:12
 14/19 A kérdező kommentje:
250-es 4 t nem tudom mennyibe kerül, de ha drága, akkor nem bírok venni
2015. szept. 2. 19:15
 15/19 A kérdező kommentje:
Néztem 250-es 4 üteműeket, hát nem olcsók. De majd még kitalálom.
2015. szept. 2. 21:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Egyébként számomra szinte hihetetlen hogy egy 125-ös motornak 190 a vége :D Pedig tényleg annyi. Csak nekem a fogyasztása tűnik soknak, de hát ez van.
2015. szept. 2. 21:43
 17/19 anonim ***** válasza:
a kétütemű az kétütemű, erős, pörgős, gyors csak kicsit több a fogyasztása, de az érzés amit egy 2T nyújt ezt kárpótolja
2015. szept. 3. 15:12
 18/19 anonim ***** válasza:
A 2 ütemű 125-re majd annyit kell költened tankolásra és egyéb problémákra, hogy csak abból 2 db 250-es 4T-t vennél. Nekem volt csikókoromban Aprilia RS125, hát ment mint a barom, akkor még én is bolondabb voltam, de abban az időben még bulizni sem jártam, mert az utolsó filléremet is a motorba öltem, mindig valami baja volt, esetleg generálozni kellett, na meg a fogyasztás. A 2 ütemű motorok inkább hobbira valók, és nagyon kell szeresd a gépet, én ilyen voltam. Ha nem, akkor csak nyűg lesz. Márpedig úgy látom, hogy nem vagy annyira járatos a motorok világában, úgyhogy vegyél inkább egy igénytelen, takarékos 4 üteműt. Később nem fogod megbánni.
2015. szept. 3. 17:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért az RS125 teljesen más mint a Pegaso 125, hiába ugyan az a Rotax122-es blokk hajtja. Az egyik sportmotor a másik enduro, ebből adódóan más beállítás mellet mennek, más elektronikával és más váltóval. Ha utánygyártott alkatrészeket veszel bele akkor persze hogy tönkre megy, főleg ha valami kontár csinálja. Nekem is van RS125-öm mert pályázni nem a Pegaso-val szoktam, az RS hamarabb szorul generálra mint a Pegaso, Pegaso-ban most van 27 600 km és még tökéletes, az RS 10 000 km alatt megeszi a "belsőséget", de az nem is olyan igénybevételt kap mint a Pegaso. Szóval kétütemű és kétütemű között is van különbség.
2015. szept. 3. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!