Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 vagy 4 ütemű motort vegyek?

2 vagy 4 ütemű motort vegyek?

Figyelt kérdés
Gondolkozom jövőre egy 125ccm-es motorban, de nem tudom, hogy milyet vegyek. Az biztos, hogy cruiser vagy túra motort szeretnék, de abban nem tudok dönteni hogy 2 vagy 4 ütemű legyen, illetve 1 vagy 2 hengeres. Tudom, hogy a 4 ütemű kevesebb olajat eszik, meg nagyobb a nyomatéka, olcsóbb föntartani, de drágább maga a motor, mint a 2 ütemű. Viszont a hengerszám nagyjából mindegy. Tudtok valami jó, olcsó 125 ccm-es motort? (használtat szeretnék venni)

2015. aug. 30. 18:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindenképpen 4üteműt vennék. Sokkal kevesebbet eszik és a legnagyobb hegyre is könnyedén felmegy a nyomaték miatt. Sokkal hosszabb életű mivel jobb a kenése és kevesebbet is forog és halkabb. 2ütemű jobban megy valamivel meg érzésre jobban megindul, de ha hosszabb távra használod akkor csakis 4üteműt vegyél!

2015. aug. 30. 18:06
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem azon van a lényeg hogy powerkodjak, meg én legyek a vagány hogy egykerékre áll, úgyhogy valószínűleg akkor 4 ütem lesz, köszi! :) És tudsz valami jó, olcsó, 10-15 éves motort, amibe viszonylag olcsók az alkatrészek is?
2015. aug. 30. 18:09
 3/19 anonim válasza:
Suzukikat nézegesd ^^ biztos találsz valami kissebb vadállatot :D
2015. aug. 30. 18:38
 4/19 anonim ***** válasza:
Habár a 2 üteműnek is megvannak a szépségei, de túra vagy cruiser csak 4 üteművel jó.
2015. aug. 30. 19:38
 5/19 anonim ***** válasza:
Hát ha ilyen nyugis motorozgatásra vágysz, akkor 4T kell.
2015. aug. 30. 20:52
 6/19 anonim válasza:
4 ütemű, 2 hengers, az a tuti, hidd el ;)
2015. aug. 30. 22:04
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. aug. 30. 22:53
 8/19 A kérdező kommentje:
Már egy ideje nézegetem a Honda cm 125 c-t. Tapasztalat? 2 hengeres 4 ütemű. Szerintetek megéri 200e-ért? Mennyire drága fenntartani? Fogyasztásra elméletileg jó, de az alkatrészek milyen árba vannak a hondákhoz?
2015. aug. 30. 23:17
 9/19 anonim ***** válasza:

125 köbcentis motort szeretnél, tisztában vagy vele hogy egy ilyen motor mit tud?

A teljesítménye 12-16 lóerő maximum, forgatónyomatéka 11-12 Nm. Az utazó sebessége amit tud, az kb. 60-70 km/h, nagy nehezen eldöcög 100-110 km/h-ig és ott meghal, persze ha egy partos úton vagy hegyes vidéken jársz vele, ott már megtudod számolni hogy hányat fordul a főtengely, és a hőtermelése sem kicsi.

Ezzel szemben egy 125-ös kétütemű motor 33-38 lóerő, 20-25 Nm forgatónyomaték, utazója 90-130 km/h és 175km/h-ig kiugrik, hegymenetet, partos utat kiröhögi, nem melegszik túl. Nekem egy Aprilia Pegaso 125-ös motorom van, Erdélyben a Transalpinán végig mentem vele, és ott voltak emelkedők, sokszor 10 kilométereken át hegynek kellet menni, és nem fogyott el az erő a motorból.

Nagyon jók a 4T motorok, de ilyen kisköbcentiben, főleg túrázásra gyengék, nagyon gyengék, de ha nem hiszed akkor majd rájössz magadtól. Egyik ismerősöm egy 250-es 4T túramotorral jött, az én 2T motorom a pic*sába elhagyta mikor hegynek mentünk mert nem bírt jönni.

2015. szept. 2. 18:12
 10/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, tudom mit tud egy ilyen motor :) De elgondolkoztató vilt amit írtál. Annyit elárulsz, mennyit eszik a te géped? Mert lehet hogy akkor 2 üteműben gondolkozok.
2015. szept. 2. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!