2 vagy 4 ütemű motort vegyek?
Szia!
Én mindenképpen 4üteműt vennék. Sokkal kevesebbet eszik és a legnagyobb hegyre is könnyedén felmegy a nyomaték miatt. Sokkal hosszabb életű mivel jobb a kenése és kevesebbet is forog és halkabb. 2ütemű jobban megy valamivel meg érzésre jobban megindul, de ha hosszabb távra használod akkor csakis 4üteműt vegyél!
125 köbcentis motort szeretnél, tisztában vagy vele hogy egy ilyen motor mit tud?
A teljesítménye 12-16 lóerő maximum, forgatónyomatéka 11-12 Nm. Az utazó sebessége amit tud, az kb. 60-70 km/h, nagy nehezen eldöcög 100-110 km/h-ig és ott meghal, persze ha egy partos úton vagy hegyes vidéken jársz vele, ott már megtudod számolni hogy hányat fordul a főtengely, és a hőtermelése sem kicsi.
Ezzel szemben egy 125-ös kétütemű motor 33-38 lóerő, 20-25 Nm forgatónyomaték, utazója 90-130 km/h és 175km/h-ig kiugrik, hegymenetet, partos utat kiröhögi, nem melegszik túl. Nekem egy Aprilia Pegaso 125-ös motorom van, Erdélyben a Transalpinán végig mentem vele, és ott voltak emelkedők, sokszor 10 kilométereken át hegynek kellet menni, és nem fogyott el az erő a motorból.
Nagyon jók a 4T motorok, de ilyen kisköbcentiben, főleg túrázásra gyengék, nagyon gyengék, de ha nem hiszed akkor majd rájössz magadtól. Egyik ismerősöm egy 250-es 4T túramotorral jött, az én 2T motorom a pic*sába elhagyta mikor hegynek mentünk mert nem bírt jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!