Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felfelé csal a km óra, befolyá...

Felfelé csal a km óra, befolyásolása?

Figyelt kérdés
Nos,adott egy Opel astra F,ami elég sokat csal felfelé.15% ot biztos,tehát azt lehet mondani,hogy 10% al többet mint pl az én saját autóm.Ez az autó nem csak km/h ban csal így felfelé,hanem megtett km-t is többet fog írni?100km megtett út helyett 110 kerül be a megtett km-ek közé?
2015. aug. 20. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy miért csal.

Én elmennék egy országúti autózásra, a kilométertáblák alapján a megtett távot pontosan lehet ellenőrizni.

A gumik mérete az előírt?

2015. aug. 20. 09:44
 2/6 A kérdező kommentje:
igen,egyébként kérdéses,hogy miért csal,de most ez lényegtelen.Egyébként gyári méretű abroncsok vannak fent.A sajátom az ~5% ot csal,ami normális.Nem tudom kipróbálni,ezt amit mondtál,mert én nem használom.
2015. aug. 20. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

a kilométer spirál idővel kopik

és ahogy kopik annál jobban csal felfelé.

Egyébként sokszor az a gond hogy nem gyári méretű gumikat raknak fel.

Ha nagyobb gumik vannak fenn akkor felfele csal a km óra.

És természetesen ilyenkor a megtett kilométerek kijelzése is több a valósnál

2015. aug. 20. 09:57
 4/6 A kérdező kommentje:

De gyári méretű gumik vannak fent.

Maradjuk akkor a kopásos variációnál,mégis csak 20 éves opelről van szó,bár nem tudom ezt elképzelni,hogy mi hogy és hol kopik ami miatt többet mér.(esetleg ezt is elmagyarázhatná valaki ;) )

Akkor ebben az esetben is több a kijelzett megtett km mint a valós,mármint a kopásos esetben.

2015. aug. 20. 10:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"a kilométer spirál idővel kopik

és ahogy kopik annál jobban csal felfelé."

Egy fordulat kopottan is egy fordulat lesz.

2015. aug. 20. 11:42
 6/6 anonim ***** válasza:

A mechanikus km órában egy mágnest forgat a spirál, ami egy fém tányéron keresztül mozgatja a mutatót. Ezt spirál formájú hajszálrugó húzza vissza. Ha a rugó elgyengül, akkor a sebességmérő képes többet mutatni a valóságosnál, de ilyenkor a km számláló még a valós értéket mutatja.

Viszont fogalmam sincs, hogy az F astrában mechanikus, vagy léptető motoros a km óra.

2015. aug. 20. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!