TDI vs. VTEC? Melyik jobb és miben különböznek?
Miben különböznek:
TDI: dizelmotor turbóval
VTEC: változó szelepvezérlésű benzines
Hogy melyik a jobb ez attól függ ki válaszol, egy TDI-fan vagy egy Honda fan.
Leegyszerűsitve: TDI a dizelének köszönhetően alacsony fordulaton nyomatékosabb, fogyasztása kedvezőbb, jó strapabiró motorok
VTEC: Erre mondják hogy szétforogja magát, mert simán elpörög 8-9 ezerig a motor, és a fenti tartományokban nyomatékosabb. Ezekkel kevesebb tapasztalatom van, de nem sok rosszat hallottam a VTEC motorokról sem.
Nekem egy benzines németem van, igy nem vagyok egyik oldalon se fanboy, de mivel a 2 motor teljesen különböző, előbb döntsd el, mire akarod használni.
Balesetmentest!
egyik sem jobb egyértelműen a másiknál, épp ezért rivalizálnak a fanok... (én meg a v8-ra esküszök :))
tdi a turbódízelsége miatt szervizigényesebb, míg a vtec alapvetően egy egyszerű szívó benzinmotor, csakhogy a marha nagy fordulatszám miatt tud szétmenni (8-9 ezreket forog, míg egy normális motor csak 5-6 max. 7 ezret)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!