Szerintetek melyik jobb? Diesel-es vagy Benzin-es autó?
dízel nyomatékosabb, benzines pörgősebb
ízlés dolga..
Japán benzinmotorok :) Egy kicsit erősebb gépben (130Le +) kb úgy érzed mintha egy pengeéles kés lenne a kezedben és kb szétnyirhatsz vele mindent:D Pörögetheted őket 5-6 ezerig is, és a poén benne,hogy még bírják is. Ezzel szemben dízelt meg figyelheted,hogy 2500-nál már elváltsd. A hangjáról meg ne is beszéljünk. Jaa meg arról mikor benzinnél emgindul a fordulatszámmérő 2000-ről iylen 5000-ig egész gyorsan , közben meg jön meg a teljesítmény is , ahh imádniveló :P
Nah kcisit elragadtattam magam. Kuplung könnyebb benne? Annak pont semmi köze nincs ahhoz,hogy dízel vagy benzin. A mai autók legtöbbjében hidraulikus szervórásegítéses kuplung van (kisebb erőt kell kifejtened,mert a többit intézi a szervó). Az is hülyeség,hogy a dízel mennyire nyomatékos, meg ilyenekkel dicskednek (hogy 500Nm nyomaték van benne..),csak az feljetik el,hogy az 500 Nm a főtengelyen van, közben meg ott van a váltó,ahol módosítás van , és a keréken már elvele nem 500Nm lesz,hanem kevesebb. Egy ugyanolyan teljesítményű benzines , ugyan azt tudja hozni mint egy dízel , csak máshogy kell vezetni,ismerni kell az autódat. Nem kell 2-nél elváltani,mintahogy a dízelt se szokták 5-ig pörgetni, ennyi. A benzines érzékenyebb a gázadásra (idegbetegebb..) , szebb a hangja , többet eszik , tisztább alapvetően az égése ( a modern dízelek is tiszták már,csak ott a motor meg a kipufogó közé oda van építve kb. egy vegyi erőmű..)
A dízel : hosszú,nyugodt , tartós utazásokhoz való , olyanokhoz ahol hosszú távon kell kifejteni relatíve nagyobb erőt. Pl. rendszeres autópályázás, megpakolt autóval..
A kuplung nem üzemanyag függvénye.
Az indulás meg inkább autófüggő. Az én nem fiatal dízelem pöccre indul télen is.
Máskülönben sokkal fontosabb dolgokról nem esik szó. Használat módja, teljesítményszint, futásteljesítmény stb stb
Mindjárt kezdődik az isi, oda kellene inkább készülni
"Tény az, hogy hidegen NEHEZEBBEN indul" Csak a lényeg maradt ki.
#3: Teljesen érthető, én sem azt mondom, hogy utálom a benzineseket, mert nem igaz. Majd ha egyszer lesz rá pénzem, tuti veszek majd valamilyen japán benzinzabálót, mert azoknak is megvan a feelingje. De kizárólag hátsó vagy összkerekeset :) Mindenki máshol és máshogyan használja az autóját, nekem jelenleg a dízel előnyösebb, meg jobban kedvelem. Talán azért, mert mindig is körülvettek különböző dízel szörnyetegek. De örülök, hogy értelmesen meg lehet vitatni pro és kontra módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!