Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1996-os 1.3-as Ford Ka-m van,...

1996-os 1.3-as Ford Ka-m van, ami valami miatt kb. kétszer annyi benzint eszik, mint amennyit kéne (nagyjából 10 litert). Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Nem vezetek sportosan, üresbe is kirakom lejtőkön, meg ilyen helyeken, tehát, amikor csak lehet, spórolok, mégis 10 liter körülre jön ki mindig a fogyasztás, ami nagyon bosszantó. Bármilyen megoldás érdekel. Előre is köszi a válaszokat.

2015. aug. 14. 10:11
 1/6 Oliver38 ***** válasza:
semmilyen egyéb szoktatlanságot nem észleltél?egyébként annyira én sem értek hozzá,de amenyire tudom karburátoros autóknál a karburátoron kellene állitani, de a ford ka szerintem injektoros, de szerintem valami beállitással van probléma, amúgy esetleg minden autóhoz van szerelési utmutató abban lehet hogy levan irva mi a teendő
2015. aug. 14. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet döglött a lambdaszondád, ilyenkor automatikusan átkapcsol más programra. Nézesd meg.
2015. aug. 14. 10:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. :) Nem semmilyen más dolgot nem vettem észre. Úgy tudom, hogy injektoros. Akkor majd elviszem szervizbe, ilyen apró beállítást csak nem drágán csinálnak meg. Én is hallottam valami olyanról, hogy üzemanyagszabályzó szelepet vagy mit kell állítani, de én semennyire sem értek a kocsikhoz, ezért gondoltam megkérdezem itt, hátha ti többet tudtok...
2015. aug. 14. 10:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Jól van, akkor azt is felírom a listára...
2015. aug. 14. 10:23
 5/6 cselez ***** válasza:

Szerelő vagyok, volt is már Ford KA-m meg javítottam is sokat.

Tippem a szívócső nyomás érzékelő, közismert nevén MAP-szenzor. Esetleg mondd a szerelődnek.

2015. aug. 14. 11:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Le is beszéltem hétfőre a szervizet, akkor majd mondom nekik. Amúgy számítógépes analízisre viszem, az remélem, hogy kimutatja majd az összes hibát.
2015. aug. 14. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!