Ford focus C-max 1.6tdci vagy Opel astra h caravan 1.7cdti?
Ford 2006-os 109LE Opel 2007-es 101LE .
Melyik autó nagyobb és kényelmesebb , melyik motorja jobb és melyik fogyaszt kevesebbet ?
2-es
Opel Astra 1.7-es motorral ÁTLAGBAN nem eszik 6 liter alatt, mig az 1.6 TDCI 5-5,5-el is elmegy, amúgy is kifinomultabb motor (meg problémásabb is). Nem hosszú útazásról beszélek.
3-as, akkor ott vagy műszaki gond volt, vagy tapostad neki, mint az állat.
Tessék most fotóztam, utolsó 36.000km átlaga, abszolút vegyes (autópálya, város egyaránt) használatban, átlagos vezetési stílussal:
Ritka, hogy városban rövid távon, télen hidegindítással, dugóval együtt 6 litert meg tudok vele etetni. Ilyet viszont egy kis odafigyeléssel nem ritkán szoktam látni: [link] Szintén Z17DTH (101Le) motor.
CR-dízel, változó geometriás turbóval, intercoolerrel... nekem ennyi a kifinomultságból épp elég. Szerintem az Isuzu se tegnap kezdte a dízelmotorok gyártását. :)
Nem a levegőbe beszélek, ismerem az 1.6TDCI-t is. A céges autóban olyan van, illetve a szomszédomnak is egy Fusionban. Messziről megismerem a hangjáról ha megjött a szomszéd, olyan "kifinomult" a motorhangja.
4-es, elhiszem neked hogy takarékosan vezetsz, ugyanezzel a stilussal viszont a Focus neked 4,5-öt enne.
A szomszédod Fordjának vagy komoly baja van a motorral, vagy lehet 1.8-as (az tényleg traktor), mert az 1.6 TDCI-nél csendesebb dizelt nem tudok neked mondani (főleg az 1.7 CDTI-hez képest, ami nem túl hangos, de azért lehet hallani rendesen). Nem kell felháborodni, leirtam én is, hogy az 1.7-es sokkal megbizhatóbb.
4-es ki is számoltad a fogyasztást vagy csak hiszel a kijelzőnek (én még nem láttam 1 autoban sem olyat ami nem csalt volna legalább 3-4 tizedet felfelé), az 1.6 HDI (tdci) motor egy megbízható motor egyedül a turbó előtti olajszűrőre kell figyelni, azaz cserélni. Nekünk egy partnerben van igaz a gyengébbik 92lovas sima turbós 1.6 hdi, a fogyasztása pedig 4,6-4,7 nyáron klímával, télen 5-5,1 és ez kb légellenállásban megfelel a C-max nak. A fordban viszont hosszabb a váltó mert ha jól tudom az 90nél kb 1800-at forog (5gang) míg a partner 2000-ret.
ui. a BC. nyáron 4.2-4,1 fogyasztást szokott írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!