Az 1. 0-s motor elég városi autónak?
Az esetek többségében a városban járok a kocsival, vidékre nemigen megyek vele. Erre a célra elég egy 1.0-s motorú kocsi is, jól gondolom?
Vagy városban is lenne hátránya egy kisebb motornak? Nehezen megy fel a lejtőn pl. vagy ilyesmi? Milyen probléma lehet ezekkel?
Tökéletesen jól gondolod, bőven elég! Csak egy gondolat:
Új autóra gondolsz, vagy használtra?
Mert az új 1.0-ok pl Dacia Logan stb. teljesen mások mint mondjuk egy 1.0-Suzuki Swift.
A régi 1.0 -ok általában nem rendelkeznek klímával, ami pedig mostanában jól jön, főleg városi autózásnál! Egyszerűen túl kicsik a klímához!
Ha uj autóra gondolsz a power boost rendszerü kis motorok ugyanazt a teljesítményt leadják mint a régi 1.4-1.6 literesek.
A presztízs nekem mellékes. Nekem az autó használati tárgy, és nem is használom annyira sokat. Ezért egy olcsó autóra gondoltam, és valószínűleg újra, hogy ne kelljen hónapokig vadászni egy jó használtra, és ne legyen gond vele.
Az olcsóbb új autók között pedig a legolcsóbbak általában 1.0-sok, ezért kérdeztem, hogy azzal milyen problémák lehetnek.
Most egy régi Suzukim van, ezért Suzukiban gondolkodtam, de más is érdekel, ha tudtok ajánlani jót.
a klíma nem vesz le észrevehetően a teljesítményből...ez csak gyökér városi legenda..
az ezres suzuki pont jó, még az automata is felmegy bárhol rakottan.
csak mindom, hogy a klíma felvett teljesítménye általában 1 kW..
akkor?
Naugye.
Pontosan! Mint ahogyan fent is írtam az új fejlesztésű "kis" motorok tökéletes teljesítményt biztosítanak, természetesen a klímához is!
A Dacia jó példa erre!
(De azért az 1Kw-os inverteres lakásklímákat ne keverjük már ide, mert annak semmi köze az autók klímáihoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!