Kit bűntetnek meg a rendőrök?
Egyik haveromnak van egy jó kis kocsija,mellé természetesen jogosítványa minden hivatalos!!
na most egyszer felhoztam neki,hogy jöjjön kocsival igyon meg minden majd én hazaviszem autóstul...
csak ,hogy nekem nincs jogsim, és ő azt mondta nekem ha elkap a rendőr az ő jogosítványát veszik el !!?? :O
van ilyen?vagy már megint sok gépzsírt evett??
Ebből a meséből egy momentum fontos: az, hogy Neked nincs jogosítványod!
Ez megnyugtat. :)
Most őszintén, hogy lehet ennyi eszed? Felfogod, hogy mekkora kárt tehetsz neki? Ha balesetet csinálsz, akkor még le is sittelnek téged.
Sokeszű.
Btk. 238. § (1) Aki vasúti vagy légi jármű, gépi meghajtású úszólétesítmény vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású jármű vezetését ittas vagy bódult állapotban lévő személynek, illetve a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek átengedi, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.
Hülyeség, nem veszik el az ő jogsiját! Viszont ha ittasan vezet akkor elveszik. Ezért kisebbik rossz az ő részéről ha te vezetsz. Ha baleset van akkor meg te szívsz jobban.
Ha megállít a rendőr csak annyit kell mondania hogy fogalma sem volt arról, hogy neked nincs jogsid! Igazoltatásra meg csak hatósági személy jogosult,tehát a haverod nem kérheti el a papírjaidat,elég ha te azt mondod neki ,hogy persze hogy van. Ehhez persze neked is benne kell lenni a játékban és szánni bánni hogy hazudtál a haverodnak.
Persze szívás lesz mert onnan majd nem enged tovább a rendőr,mert egyik ittas, másiknak nincs papírja.És valószínűleg valami csekket is kiállít,hogy ne unatkozzon,de jogsit nem vehet el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!