Hogyha közúton elkapnak a rendőrök motorral jogsi, papír nélkül, akkor mennyire büntetnek?
250 cm3-es cross/enduro motorral aminek természetesen nincs papírja, illetve csak B kategóriás jogsim van és 17 vagyok. Sisak az van. Erdőbe/földúton megyek jobban,de ahhoz,hogy oda eljussak kell menni pár km-ert közúton és sok kedvem nincs tolni. Egyre többször razziázgatnak és ha elkapnak nem tudom mi lenne a legjobb..
ha nem állok meg.
megállok mondom,h nincs jogsi,vagy ,hogy van B-re -de akkor el is vehetik nem?-
Nekünk az lesz a legjobb ha nem állsz meg, hátha utánad lőnek, vagy menekülés közben felkenődsz egy fára. A szerveidet hátha még használni tudja valaki.
Félreértések elkerülése végett: ezt motorosként mondom.
Egyébként jó, ha tudod, hogy erdőben, földúton SEM motorozhatsz jogosítvány és érvényes forgalmi/műszaki nélkül.
A B-t nem veszik el, de az A szerzéstől eltilt(hat)nak, 300,000 ft-ig büntet(het)nek adott esetben, illetve:
- Ha a motornak nincs semmilyen papírja az nagy baj, mert akkor büntetőfeljelentésnek nézel elébe, ami nem vicces (főleg nem ha ne adj isten kiderülne, hogy lopott a motor).
- Ha a "nincs papírja" úgy érted, hogy nincs forgalomba helyezve, akkor helyben leszállítanak róla. Ha "jófejek" akkor megengedik, hogy hazatold. Ha nem "jófejek" akkor elszállíttatják a rendőrség telephelyére ahol majd átveheted - minden költség megfizetése után
- Ha a motor nem a te tulajdonod akkor a tulajdonost is elő fogják állítani. Ha azt mondja, hogy nem tudott róla, hogy te elvitted akkor téged vesznek elő gépjármű lopásért, ha beismeri, hogy tudott róla, hogy te vitted el jogsi nélkül akkor ő is egy vaskos büntetésre számíthat + ha neki van motoros jogsija akkor attól eltilthatják.
1#nem értem mire fel ez az ellenségeskedés...de erdőn már amúgy sem igazoltatnak rendőrök,meg szerintem ott lehet,főleg magánúton oda jogsi se kell.
mindenesetre én jó utat kívánok neked :)
a motor nem lopott xD
"de erdőn már amúgy sem igazoltatnak rendőrök,meg szerintem ott lehet,főleg magánúton oda jogsi se kell."
Egyrészt nem, nem lehet. Másrészt jár az erdőben is rendőr, erdész, mezőőr, vadász - ezek is leszednek a motorról.
T. kérdező!
Ha ezek után még képes vagy azt írni, hogy "nem érted, hogy mire ez az ellenségeskedés", akkor tényleg csak egy vaskalapos körzeti megbízottat kívánok az utadba. Olyan buzgómócsingot, akiben nincs egy csöppnyi empátia sem, és a megfelelő büntetést az utolsó betűig rád akarja verni.
/csak úgy, a rend kedvéért/
4# azert csak nem lonek vagy utnek mar le a motorrol. Vadaszokkal mar talalkoztam es normalisan kozoltek,h elijesszuk a vadakat, menjunk mashova.az meg,h erdobe csaszkaljon rendor nagyon kicsi a lehetosege...
De 125 folott tudtommal csak 18 utan lehet...
6#Nem indul a szar chopperod a 150kg-od alatt vagy mi? Milyen ezek utan?rogton azzal kezdett .
Meg milyen rend? Kinek artok azzal ha erdobe megyek?
Egyszeruen megkerdeztem mennyire/hogy buntethetnek, amire a 2es adott normalis valaszt.koszi is.
Kedves kérdező!
Talán kiábrándító lesz a válaszom, de minden járművem üzembiztos (legalább is megpróbálom megfelelő szinten karbantartani)
Az is kedves, ahogy a súlyomról érdeklődsz, de ebben a kérdésben is bakot lőttél. Soha nem voltam több 80 kilónál.
Különben kérdezz nyugodtan, ha olyan jellegű, szívesen válaszolok. (bár a stílusod kissé alpári, majd megpróbálok egyszerűbb kifejezéseket használni, hogy megértsd)
Nem szeretném,hogy a magas intelligencia szintedből vissza kelljen vonni és lesüllyedni az én -te szavaddal élve- "alpári" stílusomhoz. Ez biztos ártana az önértékelésednek.
Örülök hát, hogy minden klappol az életedben és elégedett vagy magaddal. Ha pedig mégsem így van remélem a későbbiekben,majd tele leszel jóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!