Mit csináljak, hogy ne féljek a vezetéstől?
Az elmúlt pár hétben nekem ugrott egy őz, defektet kaptam. Mindkét alkalommal vidéken, nem túl forgalmas helyen, egyedül voltam.
Azóta félek, ha nem a városban vezetek, hanem mennem kell valahova. Pedig imádok menni, vezetni. Csak most bennem van, hogy még mik történhetnek velem és hogy fogom megoldani.
A férjem azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele, aki megy, azzal mindig történik valami.
De egy csomó ismerősömmel sose történt még semmi. Így olyan szerencsétlennek érzem magam. De nem akarok ilyen rossz érzéseket.
4: Köszi! A vadriasztót kipróbálom, már elhatároztam, hogy veszek.
Az sajnos nem opció, hogy ott lassabban megyek, mert kb. egy 100 km-es szakaszon végig kint van a tábla, egy-két méter megszakítás van csak benne :) (Amerre rendszeresen járok.) Szóval így igazából sehol se mehetnék rendesen. De igazából nem is nagyon van olyan, ahol ne lenne kint tábla, máshol sem. Legalábbis mifelénk. Nemcsak erdő, de a földekről is jönnek. Múltkor még egy faluban voltam, nem is erdő, nem is nagy földek, amikor látom, hogy sétálgat az út szélén. Amerre tudom, hogy járnak, ott lassabban megyek. De máshol is jöhetnek, csak ott még nem láttam.
A defekt miatt is azért akadtam ki, mert egyedül nem tudom leszerelni, annyira rá van szorítva. Senki sem állt meg segíteni, csak bámultak. Egy ismerős ismerősének az ismerőse (aki nekem tök idegen) járt a környéken, neki szóltak, hogy jöjjön oda hozzám, ő segített. Egy nagy, erős férfi és ő is alig tudta leszedni. És ennél gondolom, bonyolultabb dolgok is történhetnek.
A félelmet egy idő után legyőzöd, de addig is tehetsz óvintézkedéseket.
Télen: bekészítve legyen: meleg takaró, legyen elég üzemanyag a tankban, legyen nálad telefon (feltöltve).
Nyáron fontos, hogy legyen egy másfeles palack mindig az autóban.
Én is voltam már idegesítő helyzetben, pl az országúton kigyúlt a piros üzemanyagjelző. Este, esőben, télen. Közben az egyik telefon lemerült a másikon lement a pénz (kártyát cserélni nem lehetett, az egyik microsimes a másik meg nem). Az úticél 50 km, a benzinkút 20 km (igazából fogalmam sem volt hogy mi milyen messze van, sablon erdő két oldalt :D). Gondolkodtam mit csináljak? Végül is úgy döntöttem megfordulok, megyek benzinért. Ekkor ugye a keskeny út miatt keresni kellett egy mezei befordulót. Megtaláltam, le is boxoltak az elsőkerekek. Ekkor döntöttem el, hogy veszek egy Audi Quattrot :D (nem vettem azóta se).
Végül is csak kitolattam valahogy, aztán nem mentem tankolni, hanem irány hazafelé. Klíma, zene minden kikapcs, épp elég volt a benzin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!