Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akiknek ilyen nagy, fekete...

Akiknek ilyen nagy, fekete autójuk vagy terepjárójuk van, azok miért hiszik, hogy nekik mindent lehet?

Figyelt kérdés
Előszeretettel előzgetnek záróvonalon keresztül, ha mögém érnek belsősávban és nem húzódok ki, már rögtön villognak, a boltoknál nem a parkolóba állnak, hanem közvetlenül a bejárat elé, simán megállnak telefonálni a buszmegállókban, stb. Miért érzik magukat felsőbbrendűnek?

2015. aug. 6. 14:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell lehúzódnom, és kész, ha a következő eset van: 135-140-el megyek a belső sávban, folyamatosan haladok el kamionok és 110-el haladó kocsik, mellet. Erre megjelenik mögöttem egy audi, egy bmw vagy valami ilyesmi, és elkezd másfél méterrel mögöttem jönni, és villogtatni ezerrel meg még indexel is a nagy részük. Na most az a lehúzódás amit a 9-es említ nem az ilyen esetekre vonatkozik , hanem arra amikor teli pályán az idióták, csak két sávban mennek három helyett, viszont a levillogás amit a kérdező is mondott, a legtöbbször a fent leírt esetben történik. Nem tudom mennyi ideje tanulsz vezetni, de majd meglátod ha meglesz a jogsid, hogy milyen rendkívül idegesítő a fent leírt helyzet, nem tudod elengedni a mögötted két méterrel jövő idiótát, mert a két kamion közötti 100-150 méterre beállni lehetetlen, veszélyes és szükségtelen, emellet mivel már eleve a megengedett sebességgel, vagy egy tízessel fölötte haladsz ( a belsőben azért elvárható a 130) elképesztően arrogáns viselkedés, hogy a mögötted a semmiből előkerülő sofőr villogtat. Na itt jön a kérdéshez kapcsolódó rész, pontozzatok le, de suzuki, opel, dacia, skoda stb. még nem vagy max egyszer villogott le, ezzel szemben kétszáz kilométer alatt nagyjából 10-12 felsőkategóriás kocsi szokott előkerülni mögöttem. Azt nem állítom, hogy a nagyautósok mindenhol, így viselkednek, de tapasztalataim szerint a pályán igen. ÉS persze elengedem őket mindig, az húz fel, hogy akkor is a nyakamra jön amikor láthatja, hogy nem tudok hova menni és rendesen is haladok. Egyébként a villogtatás ugyanannyira legális módszer az előzési szándék jelzésére mint a duda. Vigyázzatok magatokra az utakon!
2015. aug. 10. 00:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#11 ha valaki 160 al jön, és te a belső sávban feltöltődés, mert éppen nem előzől, szabály sertést követsz el. A KRESZ egyértelműen írja, hogy mit kell tenned. Nem az számít, mennyi ideje vezet, amit még kell tenned, nem a rutinon múlik. Te összekevered a józan észt és a KRESZ-t.

A józan ész is azt mondja, hogy ha megelőzhető az előttem lévő, felzárkózom, megelőzöm, ha ezzel mást nem zavarok. Ám lehet, hogy egyszerre 10 autót előzők. Ha az előzés előtt nem lehetett észre venni azt, aki szerinted 5 másodpercen belül mögéd érkezett, jól tartsd meg a doki elérhetőségét, aki kiadta az alkalmasságit :) más esetben nem vagy köteles 130 nál többel menni és az előzést be tudod úgy fejezni, hogy közben esetleg elengedd a sietőket, akkor azt meg kéne tenned, de ha a kocsisorban a követési táv ezt nem engedi, megelőzöd a kocsisort, majd utána engeded el a másikat.

A tükröt meg felhajtod.

Szóval itt van a vitathatatlan KRESZ és a józan ész éles határa

határa.

AKI akkor is a belsőben halad, amikor előtte 100 méterre senki nincs, az nem csak villogást érdemelne, hanem bírságot is. Az esetek nagy részében ez történik, hogy valaki folyamatosan ott megy és még csak nem is 130al. :)

2015. aug. 10. 05:57
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

Mielőtt megkezdem az előzést nyilván megnézem, hogy ki van mögöttem és hol. Látom magam mögött az érkező kocsit, de engedtessék meg nekem, hogy ne 160-170-re becsüljem a sebességét, és így előfordul, hogy kimegyek olyan elé, aki még azelőtt felzárkózik, hogy befejezném az előzést.

Nyilván elengedném ha tudnám az ilyen szituációban, de az a helyzet, hogy legritkább esetben van lehetőség egy kocsisor előzése közben lehúzódni biztonságosan. Addig tartom indokoltnak a magyarázást, hogy le kell húzódni amíg a mögöttem jövő tart egy rendes követési távolságot, amikor két méterrel mögöttem jön akkor már lehetőleg senki ne annak az igazát bizonygassa aki mindenkit veszélybe sodor, miközben gyorshajt még pluszban. Érdekes, hogy rengetegszer azt védik az emberek aki többszörösen szabályt sért, azzal szemben aki csak normálisan akar közlekedni.

2015. aug. 10. 08:28
 14/15 anonim ***** válasza:
47%
KRESZ > Előzéshez való felzárkózás
2015. aug. 10. 20:56
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolják, mielőtt bekerülnek a másik fekete autóba, előtte még élnek egy kicsit...
2015. aug. 10. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!