Akiknek ilyen nagy, fekete autójuk vagy terepjárójuk van, azok miért hiszik, hogy nekik mindent lehet?
Én csak azt nem értem, hogy miért általánosítasz. Sajnos ezért nem tudlak, különbnek tekinteni mint őket... :)
Amúgy a tudományos válasz: Azért, mert az ilyen autó tulajdonosok nagy %-a jómódban él, és hozzá vannak szokva, hogy nekik mindent lehet. Ennyire egyszerű.
Azonban ezek közt is van kivétel.
Általánosítás persze persze, akkor én inkább azt mondanám, hogy eddig csak "jó" autósoktól tapasztaltam levillogást, záróvonalazást. Hibázni vagy egy kicsit bunkónak lenni mindenki szokott, de ezek a dolgok már túltesznek ezen.
Azt szerintem senki nem állítja, hogy minden audis pl. így közlekedik, de azért mindig ilyen és ehhez hasonló autóktól tapasztalok szélsőségesen idegesítő dolgokat.
Én most tanulok vezetni. De a közlekedésben eddig is részt vettem utasként is és 5évig aktívan bringával.
Nem vettem észre, hogy az autó bőrszíne jelentene különbséget a vezető viselkedésében. Kivéve persze az ilyen fehér, vagy szürke autókat, amiknek kék csík van az oldalán fehér betűkkel, hogy RENDŐRSÉG, na ők mindig máshogy viselkednek, mint a többi autós :)
A buszmegállóban ugyan úgy megáll a piros Suzuki, a sárga Trabant, a fehér Seat, vagy a rózsaszín bogárhátú is, ha törvényt nem tisztelő vezeti. Naponta találkozom ilyen esetekkel. MMint a rózsaszín bogarat csak egyszer láttam, de a különböző színű és márkájú és típusú autók minden nap megállnak a buszmegállóban, ahol várom a buszom. Heti 1-2 alkalommal akadályozzák is a buszt az indulásban, vagy a megállásban.
Ha be lenne kamerázva az a szakasz és valaki foglalkozna ezzel, gyorsan elmenne a kedvük ettől. De legtöbbször nem zavarnak senkit.
Belső sávban mögéd érnek, akkor neked le kell húzódnod, és elengedni őket. Tulajdonképpen nem villoghatna, hanem dudálnia kéne, de a villogással csak téged zavar JOGOSAN, míg dudálással mást is zavarna a törvénnyel önellentmondásos módon félig jogosan, félig jogtalanul.
Akár 150 ezer forintra is büntethető lennél emiatt! :) Bezony!
Szóval másokra való mutogatás helyett a saját portádon is söprögethetsz.
Ám, ha ennyire zavar, és tenni akarsz ellene, akkor nagyon jól motivált vagy és szükség lenne rád a rendőrségen. Menj el rendőrnek és megtanulhatod, hogyan lehet törvényes úton ezeket kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!