Valaki segítsen hogy egy 50cm3-as Jawa Mustangot mennyiért fúrnak meg gyűrűznek? És ezek egyébként mit jelentenek, hogy fúrás vagy gyűrűzés? Ne haragudjatok, de kezdő motoros vagyok és nem tudom mit jelentenek.
@3 nem teljesen tiszta, hogy minek kéne kivenni a blokkot a helyéről és kimosni..
Mit mos ki a precíz szerelő, a váltóházat, ami elvan szeparálva a hengertől, esetleg a forgattyúsházat? Csak csapágycserénél érdemes fémtisztára mosogatni a blokkszéthúzast követően, de egy sima fúrás nem feltétlenül jár főtengelycsapágy sőt még szimmering cserével sem.
Olajosan kell összerakni az alkatrészeket. Ebben ügye nincs vita. A kosz ami belekerül, az olajban renkívül jól tapad az alkatrészekre és nem feltétlenül tudja mindenhonnan kidolgozni azonnal . Az üzemmeleg dugattyú felülete, főleg egy újé olyan képlékeny, hogy keményebb szemcsék könnyen beleágyazódhatnak és jelentősen lerövidíthstik az élettartamát! Patika! Ha nem az, kókány!
Nem véletlen amit a Tutuléknál és egyéb helyen a gyárakban látsz. Patika!
Nagyon ugyhangzik nekem, hogy ez a blokkkivetel egy ujabb pénzkérési urugy. Abban egyetertunk hogy a hengert meg a dugattyut friss olajjal kell osszerakni. Hengerfuras menete nalam a kovetkezo:
Hengerfej le, tomites kuka, henger kihuz a blokkbol, u zeger ki, csapszeg ki dugattyú ki. Majd fotengelyt alsoholtpontra forgatom hogy a hajtokar minimalisat logjon ki. Ha a motor korabban karban volt tartva es nem folyt az olaj mindenhol akkor ezidaig eleg tiszta a kezem. Annyi mar csak a dolog h egy finom puha ronggyal az egesz henger helyet letakarom .Ha megvan az uj henger+dugattyúm akkor azt eloszor alaposan megvizsgalom, hogy nincsenek e eles elek a henger belsejeben, ha vannak finoman lesorjazom oket. Utana alaposan elmosom a dugo+hengert D3as brigéciolban, obliten megszaritom attorlom stb. Most megyek vissza a letakart blokkomhoz, es szepen forditot sorrendben rakom ossze, persze eloszor a gyuruket felrakom a dugora. Hengertalp tomitest is felrakom bekenve egy kis olajjal... stb. Lehet igy is kivalo munkat vegezni ugyanugy ahogy rosszat ha kiveszem az egesz blokkot. Arrol nembeszelve h a blokk kivetel sokkal idoigenyesebb es egy csomo olyan muvelet van benne amire ha nem figyelsz oda konnyu elrontani. A blokkszethuzast a csapagycserere ertettem, azt eleg nehez annelkul kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!