Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Naponta hányszor szegtek meg...

Naponta hányszor szegtek meg közlekedési szabályt?

Figyelt kérdés
Saccra én napi 40-50-et irányjelzés záróvonal gyorshajtás.
2015. aug. 1. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A záróvonal és az irányjelzés elmulasztása elsősorban veszélyes, nem a megszegés a gond. Nyilván én sem indexelek 2 másodperccel előbb, végig a sávváltás során, nem tartom az 50 km/h-át lakott területen, nem állok meg teljesen a STOP tábla vonalában, kb. annyit szabálytalankodok, mint az átlagos vezetők többsége.
2015. aug. 1. 13:10
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Én a biztonságra megyek. Ha biztonságos, simán elgázolom a záróvonalat. Ja. Nekem sem kévés. A 60sem gáz még, van nekem is rendesen.
2015. aug. 1. 13:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sok van nekem is.
2015. aug. 1. 13:40
 4/15 anonim ***** válasza:

Sebességet ritkán lépem át a csekkes kategóriába, tehát városban max 60 körül. (biztos csal az órám is lefelé)

Záróvonalat én is lazábban veszem, de azért igyekszek figyelni, mert ugye az új kamerák már veszik azt is.

Tegnap egy megállós buszt kerültem ki záróvonalon keresztül zebra előtt. Persze lelassítottam meg minden, odafigyelve, hogy ne legyen gond, de utána azért elgondolkoztam azon, hogy mi van, ha van ott egy kamera.

Kollégámat a belvárosban cseszték meg térfigyelő kamerával 50e Ft-ra, mert balra kanyarodott a parkolóba.

Persze nagy dilemma, mert ha várok a busz mögött, akkor mögöttem kap idegrohamot mindenki.

(ezzel szemben busz sávba sose hajtok fel amiatt, mert valaki feltart a balra kanyarodása miatt)

Az irányjelzés elhagyást sose értem, egy berögződésről van szó. Persze nem mindig indexelek ha pl egy bringást előzők sávon belül, de amúgy máskor mindig. Csak egy kattintás az ujjammal.

2015. aug. 1. 14:14
 5/15 Beviz Elek ***** válasza:
19%

Nagyon sokszor.

Sebességhatárt átlépem

Záróvonalat átlépem ha kell

Forgalomtól elzárt területen is átmegyek

Sokszor nem indexelek

Övet nem kapcsolok

A nem indexelést sokan félreértik, nem beletaposok a fékbe és lekanyarodok! Olyankor indexelek!

Többsávos úton sávváltásnál/előzésnél nem szoktam indexelni. Itt a másik vezetőnek nem számít. Megyek mögötte, nem azt nézi hogy mikor indexelek, azt nézi hogy sávot váltottam és előzöm. Visszatérésnél logikus hogy nem maradok menetiránnyal szembe. Gyorsabban mentem, előtte vagyok, éa tudja is hogy vissza fogok menni

2015. aug. 1. 15:03
 6/15 Beviz Elek ***** válasza:
24%
Ja, és telefon is, stop tábla meg ilyen értelmetlen dolgok
2015. aug. 1. 15:06
 7/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
94%

Én fura módon minden szabályt szigorúan betartok, egyet leszámítva a sebességhatárt!

Notórius gyorshajtó vagyok, de ennyi élvezet kell! :D

2015. aug. 1. 15:40
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom. A sebességhatárokat nem szoktam betartani. Mindenhol +10 km/h. A stop tábláknál nem mindig állok meg teljesen. Ha úgy adja ki a helyzet, akkor még éppen átmegyek a piroson is, de ez ritkán fordul elő.

Nagyrészt viszont betartom a kreszt. Az övet mindig becsatolom, a gyalogosokat átengedem, stb... Nem vezetek bunkón :)

2015. aug. 1. 15:44
 9/15 anonim ***** válasza:
Záróvonal átlépés számtalanszor naponta. Néha zebrán is előzök biciklist vagy kisebb traktort (környékemen rengeteg az indokolatlan záróvonal és olyan zebra, ahol soha nem megy át gyalogos). Aztán bicikli előzéskor csak akkor indexelek, ha valaki közel van a hátamhoz, és úgy gondolom hogy előzni akar. Sebességet is túl szoktam lépni, de nem is lakott területen, inkább országúton szoktam néha 140-150-el is menni. Néha városban előfordul hogy a gyalogos már lelépett, de én még biztonságosan el tudok menni, ezért ugye ugrana a jogsi, de alapvetően városban a forgalmas helyeken erre figyelek. Néha szoktam kocsisort is előzni, egyszerre.
2015. aug. 1. 16:03
 10/15 anonim ***** válasza:
SOHA! ;)
2015. aug. 1. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!