Naponta hányszor szegtek meg közlekedési szabályt?
Sebességet ritkán lépem át a csekkes kategóriába, tehát városban max 60 körül. (biztos csal az órám is lefelé)
Záróvonalat én is lazábban veszem, de azért igyekszek figyelni, mert ugye az új kamerák már veszik azt is.
Tegnap egy megállós buszt kerültem ki záróvonalon keresztül zebra előtt. Persze lelassítottam meg minden, odafigyelve, hogy ne legyen gond, de utána azért elgondolkoztam azon, hogy mi van, ha van ott egy kamera.
Kollégámat a belvárosban cseszték meg térfigyelő kamerával 50e Ft-ra, mert balra kanyarodott a parkolóba.
Persze nagy dilemma, mert ha várok a busz mögött, akkor mögöttem kap idegrohamot mindenki.
(ezzel szemben busz sávba sose hajtok fel amiatt, mert valaki feltart a balra kanyarodása miatt)
Az irányjelzés elhagyást sose értem, egy berögződésről van szó. Persze nem mindig indexelek ha pl egy bringást előzők sávon belül, de amúgy máskor mindig. Csak egy kattintás az ujjammal.
Nagyon sokszor.
Sebességhatárt átlépem
Záróvonalat átlépem ha kell
Forgalomtól elzárt területen is átmegyek
Sokszor nem indexelek
Övet nem kapcsolok
A nem indexelést sokan félreértik, nem beletaposok a fékbe és lekanyarodok! Olyankor indexelek!
Többsávos úton sávváltásnál/előzésnél nem szoktam indexelni. Itt a másik vezetőnek nem számít. Megyek mögötte, nem azt nézi hogy mikor indexelek, azt nézi hogy sávot váltottam és előzöm. Visszatérésnél logikus hogy nem maradok menetiránnyal szembe. Gyorsabban mentem, előtte vagyok, éa tudja is hogy vissza fogok menni
Én fura módon minden szabályt szigorúan betartok, egyet leszámítva a sebességhatárt!
Notórius gyorshajtó vagyok, de ennyi élvezet kell! :D
Nem tudom. A sebességhatárokat nem szoktam betartani. Mindenhol +10 km/h. A stop tábláknál nem mindig állok meg teljesen. Ha úgy adja ki a helyzet, akkor még éppen átmegyek a piroson is, de ez ritkán fordul elő.
Nagyrészt viszont betartom a kreszt. Az övet mindig becsatolom, a gyalogosokat átengedem, stb... Nem vezetek bunkón :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!