Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi használat?

Kocsi használat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagymamám kocsiját használom, így friss jogsival mert ő már nem vezet, így szeretnék kimenni vele külföldre, ezzel kapcsolatban lenne olyan kérésem, hogy milyen papirok kellenének ahhoz, hogy kint is tudjam vezetni, és ha megállítanak nem szólnak bele, hogy nem én vagyok az autó tulajdonosa?
2015. aug. 1. 05:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, friss jogsival 1 évig nem lehet külföldön vezetni. (Nem tudom erre mennyire figyelnek.)

Egyébként irass egy meghatalmazást, hogy vezetheted az autót külföldön, belföldön.

[link]

Valami ilyesmit, aztán lehet magadtól is írni, meg van még a neten másmilyen is.

2015. aug. 1. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Első rosszul tudja.Akár 2 perces jogsival is vezethetsz külföldön ha elmúltál 18 éves.
2015. aug. 1. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:
..és ha kulfoldre mész, akkor mindenképpen magyar nyelvu legyen a meghatalmazás!
2015. aug. 1. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Mikor én levizsgáztam, 2000-ben (azért az még nem a kőkorszakban volt) még ilyen papír alapú jogosítványt adtak. Abba bele is volt írva, hogy 1 évig nem vezethetsz külföldön (bele volt írva, hogy addig "kezdő vezetői engedéllyel" rendelkezel) és 2 évig nem húzhatsz futót.

A mai plasztik kártyákra már nem írják rá, nincs is rajta hely hova beírni ilyeneket.

Ha ennek ellenére most már nem így van, azóta változott a szabályozás.

2015. aug. 1. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:

SOHA nem volt olyan szabály, hogy külföldön ne vezethetnél 1 perces jogosítvánnyal...

A nemzetközi megállapodások annyit kötnek ki, hogy 18 év felett fogadják el az országok egymás kiállított vezetői engedélyét.

2015. aug. 1. 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Oké benéztem, engem ijesztegetek vele mikor csináltam a jogsit.
2015. aug. 1. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
en is ugy tudom ahogy az elottem levo.
2015. aug. 1. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:

# 5-ös ha tudtam volna 15 évvel ezelőtt, hogy le kell fotóznom, hogy neked bizonygassam, akkor hidd el meg tettem volna. Bele volt írva.

De akkor úgy látszik, ezek szerint csak engem szivattak...

2015. aug. 1. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
inkább a memóriád szivat
2015. aug. 1. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!