Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A régi biztonsági övvel nem...

A régi biztonsági övvel nem rendelkező autókat szabad közutakon használni?

Figyelt kérdés
Természetesen öv utólagos beszerelése, és (a nem lévő öv miatti) büntetések nélkül.

2015. ápr. 12. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
igen.
2015. ápr. 12. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
85%
Nos, én csak annyiban vagyok biztos, hogy olyan autót lehet használni utólagos biztonsági öv beszerelés nélkül, ami még azelőtt a szabályozás előtt készült, ami kötelezővé tette volna a hátsó utasoknak a biztonsági öv használatát. Az elülső biztonsági övről nem tudok semmit, mondjuk nem is láttam még olyan autót, amiben elöl nincs.
2015. ápr. 12. 17:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez még az előtti. Egy Lada 2101-esről van szó. 1973-as típus, még elől sincs benne biztonsági öv.

Ha jól tudom az 1976. január 1-én érvénybe lépő új KRESZ vezette be a biztonsági öv kötelező használatát az autók első ülésein.

2015. ápr. 12. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

Lehet.

Mnden járműnek a forgalomba helyezéskori szabályoknak kell megfelelnie. Ha nem volt első biztonsági öv sem az autóban, akkor lehet használni úgy is.

Ha lenne egy eredeti Ford T-modelled, akkor azzal is járhatnál, pedig azon nem csak biztonsági öv nem volt, hanem sok más sem, például csak két kerékre hatott az üzemi fék.

2015. ápr. 12. 18:48
 5/5 anonim ***** válasza:
94%

Egy picit pontosítok. Ha nem volt benne biztonsági öv, és nincs kialakított hely sem neki akkor nem kell.

Ha kialakított hely megvan akkor kell bele. (bár ha hely van akkor többnyire öv is)

2015. ápr. 12. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!