Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1995-ös VW Golf 3-as, vagy...

1995-ös VW Golf 3-as, vagy ugyanilyen évjáratú 2107-es kocka Lada?

Figyelt kérdés

A Golf 3 ajtós, 60 LE-s, van rajta napfénytető. Ugyan van benne kb. 200 ezer kilométer, de hibátlan állapotban van. Egy autószerelő ismerősömtől venném meg. Neki már nem kell, mert Németországból hozatott be egy BMW-t magának. De autószerelő lévén megbízom benne és mondjuk láttam is, hogy elég tip-top állapotban van a kocsi. Egyszer haza is hozott vele, megy ám elég szépen... Azt mondjuk nem néztem meg, hogy van-e benne fordulatszámmérő és CD-lejátszó. :) Előbbi szerintem tuti, talán utóbbi is, bár ezt lehet beleszereltetni utólag gondolom. A kocsi benzines.

A másik pedig egy szintén 1995-ös 2107-es kocka Lada lenne. Fordulatszámmérő, 75 LE, 5 sebesség, 60 ezer kilométer, hibátlan állapot /legalábbis úgy tűnik/.

De ezt csak neten láttam, be is linkelem:

[link]

2015. júl. 26. 20:31
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Jah és a haver a Golfot kb. 300 ezerért passzolná el nekem téligumistól, mindenestől. Habár mesélte, hogy még lengéscsillapítókat akar majd cserélni rajta, így nem tudom, hogy annyival drágábban adná-e. De úgy is kb. 350 ezerrel számolok.

Ez a Lada pedig majdnem 400-ba kerül. Nagyon bejön, de téligumi nincs hozzá, ahogy látom.

2015. júl. 26. 20:34
 2/16 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne megnézni a Ladát személyesen is, hogy jobban véleményt tudj róla formálni. Egyébként én a Golfot ajánlom, szerintem könnyebb lenne hozzá alkatrészt találni, ha kéne.
2015. júl. 26. 20:38
 3/16 A kérdező kommentje:
A Golfokhoz olcsó az alkatrész? Mert azt tudom, hogy a Ladákhoz legendásan olcsó, viszont magának az autónak a fogyasztására panaszkodnak...
2015. júl. 26. 20:51
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
fogyasztás a ladánál nagyon negatív,mai világba nem mindegy hogy mennyit eszik nagyon.Gyenge is meg sokat is eszik.. nem a legjobb...szerintem!
2015. júl. 26. 21:01
 5/16 szántóvető ***** válasza:
100%
kezdjük a legfontosabbal:kell lennie fordulatszámmérőnek a hármas golfban.azt nem írtad hogy milyen motor van benne.a golf jó konstrukció,én ezt nézném át a helyedben.
2015. júl. 26. 21:25
 6/16 anonim ***** válasza:
54%

A kérdést olvasva először én is a Golfot akartam ajánlani, de már látom, hogy neked a fordulatszámmérő a legnagyobb problémád, így inkább vedd meg a Ladát, abban van!

No meg a Ladát könnyebb is tuningolni. Alu felni van rajta, már csak egy "No Fear" napellenző, meg sportcsík kell rá, és máris 120 lóerős lesz.

2015. júl. 26. 21:49
 7/16 A kérdező kommentje:

Oké, most lehet cinikuskodni a fordulatszámmérő miatt, de nekem alap, hogy legyen egy autóban. Pl. ha zenét hallgatok, akkor nem a motorhang, hanem a fordulatszámmérő alapján váltok. Az előző autómnál hozzá voltam szokva egy idő után, hogy ha váltottam, akkor ösztönösen néztem a fordulatszámmérőt. Egy idő után már akkor is, ha éppen nem zenélek közben és hallom a motor zúgását... Szóval nagyon hiányozna, ha nem lenne a kocsiban.

Amúgy meg nyilván nem a fordulatszámmérő a mérvadó, mert ha tegyük fel a Golf 3-asban nem lenne, de mindenki elrettentene a Ladától, akkor csak azért nem venném meg, mert fordulatszámmérő van benne. Ha Ladát vennék, azért vennék, mert tetszik, olcsó hozzá az alkatrész és bírja a strapát. Legalábbis eddig úgy gondoltam /és már nem egy embertől hallottam/, hogy az orosz kocsik bírják a gyűrődést. A fogyasztás kényes kérdés, de egy Ladás véleménye /talán valahol itt olvastam/ szerint az alkatrészek olcsósága visszahozza az árát: lehet, hogy sokat fogyaszt, de amennyivel kevesebbet elköltünk alkatrészekre, annyival több marad a benzinre.

A Golfban amúgy talán 1.6-os motor lehet, de ezt nem tudom pontosan, mert nem kérdeztem meg róla a srácot, csak a lóerőt tudakoltam meg tőle.

2015. júl. 27. 01:02
 8/16 A kérdező kommentje:
Jut eszembe még, elfelejtettem leírni, hogy a Golfnak kb. 6 literes a fogyasztása...
2015. júl. 27. 01:10
 9/16 anonim ***** válasza:
45%

Egyiket se!

Ennyi penzer sok jobb kocsi van.

Lada sokat eszik, fapados, keves hozza a jo alkafresz, rohadni szeret.

Golf fapados, elol hajt, es semmi extra.

Elobb talald ki mi a max fogyasztas amit bevallalsz, utana benzin v. Dizel, aztan a hajtas helye.

Ez meg van johet a tobbi igeny( csomagter, ajtokszama, extralista, stb)

Ugy konnyebb tanacsot adni

2015. júl. 27. 06:58
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

" Pl. ha zenét hallgatok, akkor nem a motorhang, hanem a fordulatszámmérő alapján váltok."

Ugye csak viccelsz? Előzöd a kamiont és közben a fordszámmérőt stírölöd, hogy kéri-e már a negyediket? Ha meg közben kifordul eléd a nagymama a tanyabájkkal, akkor fellököd, mert nem érsz rá az útra figyelni?

Na de komolyan: ott a kezed a kormányon, a lábad a padlón, a segged az ülésen, és nem tudod mennyit forog a motor?

2015. júl. 27. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!