Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van összefüggés a 2 hibának?

Van összefüggés a 2 hibának?

Figyelt kérdés
2006-os 1.6 octavia problémám van.Jelenség volt hogy a klíma közbe meleget fúj,ez gondolom a kevés klímagáznak köszönhető,s ezután meg kellett állnom és felment a vízhőfok elég durván,leállítottam és amikor már nem volt figyelmeztető hang akkor elindultam,majd szépen vissza is ment 90fokra,gondoltam egyszeri móka,de nem ,mert szinte minden másodki leállás után elindult a víz felfele,de ha eltudtam indulni azért vissza állt.A kérdésem lehet összefüggése a 2 hibának,vagy csak bele tenyereltem egyszerre a 2 hibába?
2015. júl. 23. 17:13
 1/7 A kérdező kommentje:
ja még valami,ha bekapcsolom a klímát akkor kell mennie a ventilátornak folyamatosan ? Mert nekem nem megy,és ennek van összefüggés a kevés gázzal?Vagy lehet nem is a gáz a kevés ,és azért klíma hatás?
2015. júl. 23. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Bekapcsolt klímánál el kell indulni a ventilátornak (ha van külön ventilátora a klímának akkor az indul), ha kevés a gáz, akkor a klíma kompresszor se indul el, ezért a ventilátor se fog, és természetesen meleget fog fújni.

Ha nem kevés a gáz, de nem indul el a ventilátor, akkor az okozhatja a túlmelegedést, hiszen álló helyzetben nincs menetszél ami hűtsön, így kell a ventilátor. De ha az nem működik, akkor felmegy a motorhő.

Szerintem.

2015. júl. 23. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, még valami: Ha a ventilátor krepált be, és elég gáz van a klímában, akkor is meleget fog fújni, mert túlmelegszik a hűtőközeg, és megint csak leáll a hűtés. Cserébe a motor se hűl, plusz a forró klímahűtő miatt a motor hűtése is elégtelen lesz, hiszen a klímahűtő pont a vízhűtő előtt van.
2015. júl. 23. 19:17
 4/7 A kérdező kommentje:
közbe beszéltem a szerelőmmel......azt mondta hogy a 2-nek nincs köze egymáshoz....na patt helyzet.pedig szerintem is van köze egymáshoz,fura hogy egyszterre jöttek a jelenségek.közbe lehet meg is főtt a motor,mert az hűtővíz zavaros,szerintem olaj van benne
2015. júl. 23. 19:23
 5/7 Tomcatters ***** válasza:

En ha bekapcsolom a klimat nem mrgy egybol a ventilator :) legalabbis nekem

egyszer elindul 2-3percre utanna leall egy kis időre .. megint bekapcsol megint leall a klimaventi :) nekem ettol fuggetlenul hibatlanul működik :)

2015. júl. 23. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
nem főtt meg a motor de ha az olaj a vízben úszik akkor ez 2. hiba hengerfej v hengerfej tömítés
2015. júl. 23. 21:42
 7/7 A kérdező kommentje:
No,remélhetőleg meg a van a hiba.Régen a kiegyenlítő tartálynak szétdőlt a belseje,és az apró műanyag szarok eltömítették a csöveket,2-3 szor kellett tisztítani mire jó lett,de úgy néz ki még msaradt benne és megint eltömődött és nem forgatta a vízet.
2015. júl. 24. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!