A Polski Fiat 125p mért hasonlít annyira a Ladára? Van összefüggés a két autó között?
ejj, egy kis gugli az egesz...:)
"A kezdeményezésből az FSO több mint száz belföldi beszállítója is kivette a részét, csakúgy, mint az olyan, a keleti blokkban található autógyárak, melyek szintén együttműködésben voltak a Fiattal, így például a Zastava vagy a frissen megalapult szovjet AvtoVAZ. A sorozatgyártásra való felkészülés csaknem két évet vett igénybe, az első alkatrésszállítmány 1967. november 28-án érkezett meg Olaszországból a próbagyártáshoz"
aztan:
" A szovjet időszakban gyártott autómárkái a Zsiguli, Lada és Oka voltak. Napjainkban csak a Lada márkanevet használja."
#2 nanana!
mivel nekem mindkettő volt, azért én nem mondanám, hogy szinte ugyanaz ... a pollákom jobb volt mind kényelemre, mind motorikusan
a polskit jobbnak tartották (na nem a lada-tulajok)
a váltója csereszabatos volt az 5 gangos fiat váltóval ill. elöl tárcsafékes volt míg a lada dobfékes.
kizárt hogy az elemek csereszabatosak lennének,csak hasonlít egymásra a két autó,főleg a 2103-as zsiguli.
vagy ott volt még az fso polonez de abból még kevesebb volt nálunk. [link]
"elöl tárcsafékes volt míg a lada dobfékes."
Igen?! Mióta dobfékes elől a Lada?
Nekem úgy tűnik, hogy pl a kilincs egy az egyben ugyan az mint a Ladán.
Ha annyira jó volt, a 70-es, 80-as években mért szinte mindenki a Ladát vette?
És ez mért volt jó?
Úgy értem, nekem most is elöl-hátul tárcsafékes autóm van, de normál, utcai használatnál nem érzem akkora hatalmas előnyét.
Akkoriban meg még 50-70 lóerős autók voltak, többnyire 1T körüliek vagy alattiak, nem is volt ilyen sűrű forgalom, 80 volt a megengedett, autópályák sem nagyon voltak. Akkor mégis annyira indokolt volt a hátsó tárcsa? Még csak nagy szellős alufelnik se voltak, hogy azt mondjam optikailag jobban nézett volna ki...
így már érthető.a 125-ös elöl-hátul tárcsa volt már az 1967-es sorozatgyártás kezdetén.
a '71-es chevrolet camaro hiába volt erős, hátul dobfékje volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!