Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le van ültetve az Alfám (5...

Le van ültetve az Alfám (5 cm) és szemmel láthatón a kerekek felső része befele dől. Szóval kopnak a gumik belül. Elvittem gumishoz, hogy állítsák be a futóművet, de azt a választ kaptam hogy az ültetett kocsik mind ilyenek?!

Figyelt kérdés
Ez csak szerintem marhaság vagy tényleg így van? Mások nem panaszkodnak gumikopásra...

2015. júl. 23. 09:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
A futómű geometriája válogatja, de valóban ahogy ül le egyre jobban dől befelé. Hosszabb alsó gömbfejjel lehet operálni esetleg.
2015. júl. 23. 09:36
 2/13 anonim ***** válasza:

Tegnap voltam egy gumisnál, nekem nem is cserélte ki a kopottat, mert ültetett kocsival nem fog bajlódni..használt, de majdnem új gumit akartam, nem javasolta az ültetés miatt..

(más márka)

2015. júl. 23. 09:40
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem igaz amit mondott. Ha nő a kerékdőlés csökkenteni kell az összetartást, mert a dőlt kerék ívet ír le így csúszik a gumi menet közben az aszfalton. Akkor is ott fog csak kopni a gumid ha helyesen lesz beállítva, hisz a belseje sér le teljesen. Viszont elfogadható mértékben.
2015. júl. 23. 09:41
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el olyan helyre ahol értenek hozzá, .ert a hátulján is kell állítani. Sportfutóművet vettél alá? Hogyan ültetted?
2015. júl. 23. 09:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Ez a bajom, hogy pont olyan gumishoz vittem aki ért az ültetett kocsikhoz is. Annyit értem a 6000-es futómű beállítással, hogy most már nem húz enyhén jobbra a kocsi. Azt a javaslatot kaptam h 5000 km után cseréljem a gumikat h egyenletesen kopjanak...
2015. júl. 23. 10:00
 6/13 anonim ***** válasza:

Kb igaz amit a futóműves mondott, mert nincs adat arra hogy az ültetett futómű összetartását mennyire kéne beállítani, az "egy kicsit kisebbet/nagyobbat" az nem adat. Magyarul: ez van. A szépségért meg kell szenvedni.

Mások nem panaszkodnak, mert nem akarnak ezzel "dicsekedni", de mindenkié kopik aki utólagosan ülteti a futóművet. A gyári ültetés az más tészta, nem csak abból áll hogy rövidebb a rugó és nem ültetnek gyárilag 5 cm-t, max 1-2-t.

2015. júl. 23. 10:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Lehet vissza lesz alakítva...amúgy se való a magyar utakra. Meg ültetés nélkül is jól fordul. Csak gyári magassággal egy 147-es nagyon magas szerintem...egy Suzuki sx4 elszégyenli magát mellette.
2015. júl. 23. 11:49
 8/13 veterán vas ***** válasza:

Keress egy olyan futóművest, aki el tud szakadni a "csak a gyári értékre állítunk" szemlélettől, és az ügyfél kérésnek megfelelően dolgozik.

/ne feledd, a Te autód, és a Te pénzed/

Ne légy szégyellős, előre közöld mit szeretnél, és figyeld, hogyan reagál. Ha csak az a válasz, hogy "így szoktuk" akkor ne engedd az autóhoz.

Az Alfától sokkal butább autókat is be lehet állítani akár ültették, akár emelték a futóművet.

2015. júl. 23. 12:53
 9/13 A kérdező kommentje:
hát ha valaki tud ilyen gumist/futóművest akkor kérem jelezze :) Szekszárd vonzáskörzet ...
2015. júl. 23. 13:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Esetleg nézz körül az interneten, hátha fórumban már eltalálta valaki a beállítást. Én külföldi fórumokról néztem ki, hogy hova állítják az ültetett gépeket az én típusomból, és kész értékekkel állítottam oda a futóműveshez.

Kérdés még, hogy Alfánál lehet-e dőlést állítani. Ha nem lehet, akkor a kerékdőlésed megmarad, de az összetartással tényleg lehet játszani, elől legalábbis biztos. Az Alfa hátsó futóművét nem ismerem, de ha dől, akkor szerintem állítható, mert nem valami primkó csatolt lengőkaros lesz.

2015. júl. 23. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!