Első lengőkar csere után kell futóművet állítani?
dehigy kell!
bár az első kettő válaszoló indokát meghallgatnám,hogy szerintük miért muszáj!?
Amikor futómű szervízben dolgoztam egy öreg szerelő egyszer behozott egy Astra G-t. Bemértem. Tökéletes!
"25 év alatt az első." Mondotta...
És nem mm-ben állítunk,hanem tized mm-ben. (fokban,percben).
De ezt bizonyára Te is tudod. ;)
Egy hete cseréltem egy Suzuki WagonR-ben(2003) első lengőkarokat. Az új alkatrészek szemmel láthatóan teljesen megegyeztek a régi kiszerelt alkatrészekkel.
A régiben a csuklók kopogtak, lógtak a gumiharang szakadt volt, a kormány elfordításakor nyikorgó, súroló hangot lehetett hallani.
Az új lengőkarokkal a kopogás megszűnt, kanyarban sokkal stabilabb lett az autó, fura hangok teljesen megszűntek.
Futómű beállításra nem került sor.
Menet közben nem érezhető semmilyen rendellenes viselkedés.
Egy hét teszt után azt mondhatom, hogy a lengőkarok cseréje nem változtatta meg a kerékdőlést vagy a kerékösszetartást.
Persze azért javasolt egy ilyen művelet után egy futómű beállítás is, de nem kell attól tartani, hogy a lengőkarok cseréje után ne tudnánk biztonságosan közlekedni az autónkkal és nem kell attól félni, hogy jobbra vagy balra fog húzni az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!