17 évesnek 3-4 milliós autó?
" Szerencsétlen lány nem érti hogy neki ez miért nem adatott meg."
Az a szerencsétlen lány rettentő ostoba, ha 17 éves korára nem érti, hogy NEM ENGEDHETIK MEG MAGUKNAK. Egy 5 éves gyerektől nem várható el, hogy értse de egy 17 évestől...
akármilyen gazdagok a szülők, szerintem teljesen felesleges ennyi idős gyereknek ilyen drága autó. használtból már 1 milláért is kapni olyat, ami biztonságos és megbízható.
nekem is voltak gazdag osztálytársaim, de tudtam hogy mi hogy állunk, és eszem ágában nem lett volna drága kocsiért nyafogni. sőt! úgy gondoltam, hogy kaptam így is elég sok dolgot, a kocsiért majd megdolgozom. így is lett. és akármilyen kis vacak, úgy feszítek benne mint pók a lucernásban, mert az enyém, az én kezem munkája, és megbecsülöm :)
"Szerencsétlen lány nem érti hogy neki ez miért nem adatott meg."
Akkor szellemileg is van vele valami problema. Egy 6 eves gyereknel meg ez oke, de egy 17 evesnel mar nagyon nem.
Ha megtehetik akkor tegyék. De az, hogy a leányod ekkora egy paraszt, meg neveletlen, hogy ilyet mondd nektek... Nah erről van inkább egy szép véleményem.
Én se rinyálok azon, hogy nincs jogsim 22 évesen, nem tehetjük meg. Most kezdek majd dolgozni, majd lerakom saját erőből. Az én haverom is kapott zsír új Opel Astrát születésnapjára, mégse mondtam ezt anyáméknak, szóval inkább neveljétek meg a lányotokat.
16 evesen kezdtem el dolgozni.Azert,hogy tudjak magamnak venni autot.17 evesen mar meg is vettem a "szar",idosebb automat.Es igenis biztonsagos.Elso valaszolonak.
Ja es igen.Tanulmanyi eredmenyeim.18 evesen elvegeztem ennek ellenere a tanulmanyaimat,es negyesre vizsgaztam.Akkor hogy is van,hogy inkabb tanuljon,mint megkeresse a benzin penzt?
Hulyeseg! A fiatalok inkabb dolgozzanak meg a dolgokert.Hozza teszem nem egy ismerosom van,aki az apuci anyuci altal megvett autoban torte össze magat.Errol ennyit.:)
Most komolyan mért ne? Fiamnak érettségire én is autót vettem, 4 éve van jogosítványa, eddig egy 205-ös Peugeot-ot hajtott, Ő tankolta, Ő intézte szinte minden javítását, minimálisan segítettünk csak be neki, ha meg volt szorulva.
Most egy 3 éves Mondeót hajt, és valahogy mi is nyugodtabbak vagyunk, szerencsére amúgy is higgadtan vezet, de azért mégiscsak biztonságosabb a Mondeo mint a 205 volt.
Én mindig jó gyerek voltam, nem cigiztem, nem basztam el a pénzt, de körülöttem mindenki jó módú volt, kocsikat kaptak, én a saját pénzemből sem vehettem autót, pedig csak annyit kértem nagyszüleimtől, hogy az ő nevükre kerüljön az autó, mert nem tudok 100 ezret kifizetni éves biztosításnak, mondtam fizetek mindent, de nem bíztak bennem, vagy nem tudom, azt mondták a fiatalok éeltét éljem, ne foglalkozzak ilyen hülyeségekkel, mert ez a felnőttek dolga.
Most rászoktam a cigire, és a piára is. ez 10 ezer forint 1 héten. Kocsim nincs és pénzem sincs annyi.
Ha érzitek a veszélyt hogy sokat jelent neki a kocsi de nem kaphassa meg érdemes valami kompromisszumot kötni, nekem fontos lett volna, talán egyszer megkapom majd.
Igazából kicsit lecsúsztam most, mert semmi nem érdekel, munka sem, így nehéz lesz, pedig régen mindig vágytam rá, tavaly nyarat is végigdolgoztam.
És lám mennyivel könnyebb lenne most, ha azt a tizest az autóba tankolnám. Mert ugye piára, cigire nem kapok pénzt mondanom se kell.
Tegnap az volt a baj, hogy kapartatva mentem el itthonról a családi kocsival.
De hát talán ideje lenne egy sajátnak és nem lenne probléma.
Akkor van "itt az ideje" a SAJÁT kocsinak, ha meg tudod venni magadnak és fenn is tudod tartani! Igen, ebben a biztosítás is benne van (ami messze nem 100e / év még friss jogsival sem).
Én úgy rúgnám seggbe a gyereket, ha a családi autóval (hideg motorral...) kapargatva startolna a ház elől, hogy a holdig szállna. Vegyen magának sajátot és azt úgy cseszi szét ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!