Mennyit ér egy 5 milliós autó ára valóban?
Tudom, hogy legyártani sokkal kevesebb! Kereskedő is tesz rá, szalon is tesz rá!
Mennyit érnek maga az autó valójában?
Átlagosan nagyjából a fele lehet az előállítási költség. Annak is a fele az alapanyag, a másik fele a munkadíj.
Azonban vannak egyéb költségek is, például sok-sok mérnök dolgozik a terveken évekig, mire autó lesz belőle, ennek a hozzáadott értéke jelentős. A fogyasztóig pedig el kell szállítani a terméket, ez is hozzáadott érték.
Valamint egyes gyártóknak vannak olyan kis sorozatú felső kategóriás típusai, amelyen veszteségük van, csak a presztizs miatt gyártják.
Persze van olyan kötség, ami valóban abszolút felesleges, a kereskedelmi árrések nagy részét meg lehetne szüntetni, ha a gyárak közvetlenül a felhasználónak adnák el az autót, nem pedig egy hosszú kereskedelmi lánc és csillogó-villogó szalonok közbeiktatásával.
Én úgy tudom, h maga az autó, ahogy van az kb 10%.
Szal az ülés, a tükör, a szíj, a hűtő.
De erre tényleg rájön a szerelés, tervezés, promóció, a reg adó, az áfa meg a haszon...
Pontatlan a kérdés.
Egy ötmilliós autóára ötmilliót ér.
Ha az autó bekerülési költségére vagy kíváncsi,kérdezd azt.
Amúgy nem mindig igaz, a Bugatti Veyron minden egyes példányán embertelen összeget bukott a gyártó, de az autó marketing-értéke miatt, hogy mi ilyet is tudunk gyártani, mégis megérte.
Állítólag az én 4,5 milliós új árú Focusom csak az előállítási költségeket tekintve kb. 1,1-1,2 millió forintban állt meg. A többi K+F, marketing, haszon és egyebek.
A kereskedő a lánc végén szinte a legkevesebbet keresi rajta állítólag. Legalábbis Suzukis ismerősöm van, azt mondja már megint az van, hogy a szerviz tartja el a kereskedést, mert nem viszik az újautót.
De nem lehet abbahagyni, mert elveszti a márkakereskedői jogokat, azután meg csak rosszabb lenne a helyzet.
"Pontatlan a kérdés.
Egy ötmilliós autóára ötmilliót ér. "
Ez a válasz is pontatlan. Egy ötmilliós autó csak annak ér annyit, aki megveszi. A keresleti görbe alapján ha 4.5M-ért adnák, akkor több vevőnek érné meg, ha 5.5-ért, akkro meg kevesebbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!