-Hogy kevesebbet kelljen költenie üzemanyagra az oktatónak
Én egyébként 3 hengeres, benzines Skoda Fabián tanultam, Az autósiskolának főleg benzines autói voltak egyébként. Volt nekik a Fabia, egy Ignis, meg egy Avensis.
2015. júl. 11. 23:59
2/11 petizacc válasza:
Egy kezemen meg tudom számolni hány dízeles tanulóautó volt az egész autósiskolába.
2015. júl. 12. 00:03
3/11 anonim válasza:
Ekkora hülyeséget még nem hallottam. Egy dízelt sem láttam a tanulásom idején, és én magam is benzinessel tanultam.
2015. júl. 12. 00:22
4/11 anonim válasza:
Érdekes kijelentés.Ahol én tanultam annál az autósulinál csak benzines volt (én egy 1.6-oson tanultam) illetve a város többi autósiskolájánál is a 90% benzines volt.
2015. júl. 12. 07:57
5/11 anonim válasza:
A tanulóautók nagy része benzines, mert egy kis benzines motor nagypapás vezetési stílusban alig fogyaszt kevesebbet, mint egy dízel, viszont sokkal jobban bírja a strapát és sokkal olcsóbb szervízelni.
2015. júl. 12. 08:26
6/11 anonim válasza:
10-15 éve valóban szinte minden tanulókocsi dízel volt mert keveset fogyaszt és bele lehet önteni a fuvaros haver "megmaradt" gázolaját, így eléggé gazdaságosan üzemeltethetőek voltak ezek az autók. De amióta terjednek a méregdrága közös nyomócsöves befecskendező rendszerek, változó geometriás turbók és kettős tömegű lendkerekek azóta már nem akkora buli a dízel tanulóautó mert röpködnek kifelé a százezresek az oktatók zsebéből ha valamit javítani kell. A tanulóüzemben pedig kapja az ívet az autó rendesen, tehát a technika erősen próbára van téve.
2015. júl. 12. 09:21
7/11 anonim válasza:
Én benzinesen tanultam Pesten, és egy Dísel volt a 10 autó között, ami a suliban volt.
2015. júl. 12. 10:39
8/11 anonim válasza:
Hát nem tudom a 6-os ezt honnan veszi... Én pont 15 éve tanultam vezetni és alig egy-két dízel kocsi volt. Nagy szerencse kellett, hogy valaki ezeket kapja.
Nekem nem volt mázlim, így egy kis benzines 1.0-s Fiat Uno borzalmon tanultam. Rettenetesen szűk kaszni, gyenge motor, iszonyatos bowdenes kuplung. A kuplungoláskor nagyon oda kellett figyelni. Ráadásul a kuplungpedálnál is nagyon szűk volt a hely. A 45-ös lábammal, hogy elférjek, élére kellett fordítanom a cipőmet, hogy ki tudjam nyomni a kuplungot.
2015. júl. 12. 11:15
9/11 anonim válasza:
Miért, baj ha dizeles?
Amúgy egyik ismerősöm 4-es Golffal oktat, a takarékos 1.9-es TDI motor van benne, és igy is minimum 10 liter a fogyasztás, de van hogy 12. Ugyanis a tempó nagyon kicsi, sok az ácsorgás, megállás, stb. Akkor képzeld el, mennyit eszik egy benzines.
2015. júl. 12. 12:17
10/11 anonim válasza:
9: Áh, te is csak képzelődsz, az biztos nem dízel, mert mint megtudtuk dízel tanulókocsik nincsenek is, csak a TDI felirat volt ráragasztva hátul, mert az menő...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!