Suzukinak miért nem megy sose tönkre a futóműve, egy igényesebb futómű meg miért megy tönkre hamarabb, meg miért érzékenyebb?
van a családban egy suzuki, már elég sok km van benne, és semmit se kellett cserélni a futóműben, picit kopog, de tökéletes, kormány egyenesen áll, viszont az már más téma, hogy nagyon rossz vezetni, mert nem túl stabil gyorsításkor, meg nagy fékezésnél.
De pl egy Audiban nagyon jó futómű van, mégis van amelyiknek terpeszt hátul a kereke, van amelyiket 20 ezrenként csináltatni kell, stbilizátor, plusz beállítás, mert elállítódik.
Pedig ezek igényesebb alkatrészekből vannak azért összerakva gondolom.
Akkor nem az olcsóbbnak kéne tönkremenni?
Szóval kopog, meg összevissza kóvályog gyorsításnál és fékezésnél.
Ezek pont az elhanyagolt futómű ismérvei, csak hiszed hogy nem kellett volna költeni rá.
Egyébként meg a Suzuki 800 kg, faék futóművel, az Audi meg 1500 vagy felette és jóval bonyolultabb futómű. A bonyolultabb szerkezet mindig gyakrabban romlik el, egyszerű statisztika.
Nekem 10 éves swiftem van, és már volt szilent csere. Ha kopog, akkor már mindegy.
A suzukiban is elromlik elég sok minden, csak gombokért van hozzá alkatrész.
Aki azt mondja, hogy soha nem romlik el semmi, az hazudik, és nem költ a kocsira. Félévente elviszem szervízbe, átnézni. Eddig akárhol fordult meg az autó, mindenhol dicsérték, hogy jó állapotban a 10 évéhez képest. Mert addigra minden hiba kijön, ha nem költesz rá vele. Most nagyon keményen 230 ezret rá kellet költeni, központi zár csere teljesen, 4 új gumi, szilent, váltóolaj csere stb.
Mi úristen? Az hogy költesz egy autóra?
230 ezer. Ennyiért biztonságban elvisz mindenhova.
Gondolom gumit se szoktál venni rá.
Most elment benn az ABS 250 ezer az új. Majd nyár végén meg lesz csináltatva, addig kivettem a biztosítékot. Sajnos alkatrész csak addigra lesz.
Én sose értettem az azokat az embereket, és tényleg nem bántásból, akik azt hiszik, hogy autó csak megy, költeni nem kell rá.
Az autó közel gyári állapotú. Nyilván a kárpit itt-ott meg van kopva. Lehet jövőre azt is cserélem. De használom.
Nekem megéri a pénzt, hogy tudom, nem robbanok le vele az utcán, és be tudok venni egy kanyart normálisan.
Persze van, akinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!