Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jó az ha porig ültetik...

Miért jó az ha porig ültetik az autókat?

Figyelt kérdés

Ma láttam e BMW-t ami rendesen le volt ültetve. Miért jó ez? Vagyis ha a fizikát nézem akkor lehet, hogy a leszorítási erő végett, hogy pl a kanyarokban nagyobb sebesség mellett jobban be tudja venni?

Van róla elképzelésem, hogy miért teszik, de inkább egy "profi" írja le nekem. Hogy tisztán lássam a dolgokat .. és a félre értések elkerülése végett !

2015. júl. 9. 22:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Egy autó súlypontja minél közelebb van a földhöz annál stabilabb! De ennél sokkal prózaibb az oka! Mert jól néz ki!(legalábbis akinek ez tetszik)
2015. júl. 9. 22:33
 2/13 A kérdező kommentje:

akkor helyes volt a gondolat menetem..

a stabilitás végett.. miért is csodálkozok, minden sport/verseny autó le van ültetve valamilyen szinten.

Köszönöm a választ !

2015. júl. 9. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Így a jó magyar utakon tud szikrázni, mikor kátyúba mész :D
2015. júl. 9. 22:38
 4/13 A kérdező kommentje:

Ez meg a másik :')

Én személy szerint a saját autómat nem ültetném le annyira max egy kicsit.. de ki hogy ..

Meg valóban nem épp alkalmasak erre az utak; egy durvább kátyú és padló ..

2015. júl. 9. 22:46
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy durvább úthiba és ugrott a karter. Láttam már ilyet :)
2015. júl. 9. 23:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Normális utakon van ennek csak értelme.
2015. júl. 10. 00:01
 7/13 anonim ***** válasza:
97%

Egyrészt (ahogy fentebb írták) az alacsonyabb súlypont miatt stabilabb lesz (kevésbé dől), másrészt mivel kisebb a hely a kerékjáratokban, ezért a rugóút is kisebb, tehát keményebb rugókat kell alkalmazni, amitől szintén jobb lesz az útfekvése, vagy hogy laikusként jobban értsed, "gokartosabb lesz", jobban tapad a kanyarban. A nyomtávon is szoktak még szélesíteni ugyanebből a célból.

Megint más kérdés mennyire van ennek létjogosultsága nálunk a magyar utak átlagos állapotát tekintve.

2015. júl. 10. 00:43
 8/13 anonim ***** válasza:
97%

Igen, ahogy írták, a jobb úttartás. De mivel az utca nem versenypálya és a vezetők 99%a közelében sincs tudásban annak, hogy kihasználja a kocsija adottságait, még a leggyengébbeket sem, ezért sokkal inkább az optika miatt. Sokkal jobban néz ki.

(Másfelől a magyar utak nagy részén is el lehet járni ésszel ültetett autóval, csak tudni kell vezetni.)

2015. júl. 10. 07:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik az ültetett autó,viszont nem mernék rajta ültetni semennyit sem. Néhány kapubejárónál eléri így is a középső vas a lökhárítómat.Akkor parkolásnál már volt,hogy a lökhárítóm köszörült a padkánál... Szóval még így,hogy nincs leültetve is figyelni kell.
2015. júl. 10. 10:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget mondani és nem is tudom hogy konkrétan mi a szerkezet neve. Szóval, egyik ismerősömnek van egy Alfa 159-es 2.4-es autója, múltkorába elég sokat mentem vele Németországba mert nem akart egyedül menni, így meg eldumálgattunk útközben, amint a városból kiértünk és rámentünk az autópályára, az autó lentebb ereszkedett az utra, mikor lejöttünk az autópályáról akkor magasabbra emelkedett. Valami elektronikus dologgal volt megoldva és belülről gomnyomásra lehetett állítani hogy mikor emelkedjen és mikor ereszkedjen. Mondta a szerkezet nevét haverom csak nem jut eszembe. Véleménye szerint is az úttartása jobb, de az a kocsi nem is rugózott úgy mint az enyém, és kemény a futóműve, igazi sportautó.
2015. szept. 8. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!