Miért jó az ha porig ültetik az autókat?
Ma láttam e BMW-t ami rendesen le volt ültetve. Miért jó ez? Vagyis ha a fizikát nézem akkor lehet, hogy a leszorítási erő végett, hogy pl a kanyarokban nagyobb sebesség mellett jobban be tudja venni?
Van róla elképzelésem, hogy miért teszik, de inkább egy "profi" írja le nekem. Hogy tisztán lássam a dolgokat .. és a félre értések elkerülése végett !
akkor helyes volt a gondolat menetem..
a stabilitás végett.. miért is csodálkozok, minden sport/verseny autó le van ültetve valamilyen szinten.
Köszönöm a választ !
Ez meg a másik :')
Én személy szerint a saját autómat nem ültetném le annyira max egy kicsit.. de ki hogy ..
Meg valóban nem épp alkalmasak erre az utak; egy durvább kátyú és padló ..
Egyrészt (ahogy fentebb írták) az alacsonyabb súlypont miatt stabilabb lesz (kevésbé dől), másrészt mivel kisebb a hely a kerékjáratokban, ezért a rugóút is kisebb, tehát keményebb rugókat kell alkalmazni, amitől szintén jobb lesz az útfekvése, vagy hogy laikusként jobban értsed, "gokartosabb lesz", jobban tapad a kanyarban. A nyomtávon is szoktak még szélesíteni ugyanebből a célból.
Megint más kérdés mennyire van ennek létjogosultsága nálunk a magyar utak átlagos állapotát tekintve.
Igen, ahogy írták, a jobb úttartás. De mivel az utca nem versenypálya és a vezetők 99%a közelében sincs tudásban annak, hogy kihasználja a kocsija adottságait, még a leggyengébbeket sem, ezért sokkal inkább az optika miatt. Sokkal jobban néz ki.
(Másfelől a magyar utak nagy részén is el lehet járni ésszel ültetett autóval, csak tudni kell vezetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!