Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos autókat/járművek...

Az elektromos autókat/járműveket hol töltik fel?

Figyelt kérdés
Pl. ha én most vennék egy elektromos autót (jó drága lenne), és mennék vele annyit, amíg le nem merül, akkor utána mit tudnák vele csinálni? Hol tudnám feltölteni? És hogyan? Hova kéne mit dugni? Illetve a hatalmas mennyiségű elektromosság, ami akár több 100 km-re is elviszi a kocsit, az nem káros az emberi szervezetre? Ha mindenkinek ilyen kocsija lenne, akkor nem lenne valamilyen mértékű elektromágneses környezeti szennyezés?
2015. júl. 4. 10:21
1 2
 11/12 Szirty ***** válasza:

"Sehol nem írtad, hogy milyen élettani hatásai vannak az adott autóban tartózkodókra."

A kérdésed ilyen formán nem értelmezhető a számomra.

Élettani hatás egy ütközés is, mert kilapulsz, megsérülsz.

"Sehol nem mondtad, hogy mennyi ideig kell vezetni az autót, hogy mondjuk hatással legyen rád az elektromos erőtér."

Milyen elektromos erőtér?

Megint a prekoncepciód, ami szerint mivel az autóban "sok elektromosság van" akkor az biztosan káros. A kérdésed nem igazán értelmezhető.

Mint ha tőlem azt kérdeznéd mit csináltam csütörtökön rómában. Nem voltam rómában csütörtökön!

"Te csak olyanokat írtál, hogy káros ha átmegy rajtad... "

Mivel az autóban lévő "sok" elektromosság amitől félsz akkor káros ha rajtad megy át. Tehát a testedben disszipálódik a tárol elektromos teljesítmény. Vagy mondjuk ha az orrod előtt villan el rövid idő alatt.

Vezetés közben jellemzően nem történik ilyen. A kérdésed olyasmire irányult ami nem is létezik. Hogyan mondhatnám meg hány liter vizet hoztam a kútról, ha nem is hoztam vizet a kútról?

"a hatalmas feszültségek átmennek rajtad, azaz AGYONCSAP az áram?"

Az elektromos autóban nem nagyon van hatalmas feszültség. A benzinesben van néhány kV amit a gyújtás használ.

A feszültség nem megy át semmin, az csak jelen van.

""Nem, ez az autó TELJESEN biztonságos, semmilyen élettani hatása nincs azokra nézve akik benne ülnek, sem akik körülötte állnak". Nahát, ez egy korrekt válasz."

Csak hát nem igaz. Ha elektromos autóval nekimész a betonfalnak meg is halhatsz. Az autóvezetés alapvetően nem biztonságos.

De szívrohamot attól biztosan nem kapsz mert sok benne a villamosság. :)

2015. júl. 5. 12:26
 12/12 Szirty ***** válasza:

"Sehol nem írtad, hogy milyen élettani hatásai vannak az adott autóban tartózkodókra."

A kérdésed ilyen formán nem értelmezhető a számomra.

Élettani hatás egy ütközés is, mert kilapulsz, megsérülsz.

"Sehol nem mondtad, hogy mennyi ideig kell vezetni az autót, hogy mondjuk hatással legyen rád az elektromos erőtér."

Milyen elektromos erőtér?

Megint a prekoncepciód, ami szerint mivel az autóban "sok elektromosság van" akkor az biztosan káros. A kérdésed nem igazán értelmezhető.

Mint ha tőlem azt kérdeznéd mit csináltam csütörtökön rómában. Nem voltam rómában csütörtökön!

"Te csak olyanokat írtál, hogy káros ha átmegy rajtad... "

Mivel az autóban lévő "sok" elektromosság amitől félsz akkor káros ha rajtad megy át. Tehát a testedben diszipálódik a tárolt elektromos teljesítmény. Vagy mondjuk ha az orrod előtt villan el.

Vezetés közben jellemzően nem történik ilyen. A kérdésed olyasmire irányult ami nem is létezik. Hogyan mondhatnám meg hány liter vizet hoztam a kútról, ha nem is hoztam vizet a kútról?

"a hatalmas feszültségek átmennek rajtad, azaz AGYONCSAP az áram?"

Az elektromos autóban nem nagyon van hatalmas feszültség. A benzinesben van néhány kV amit a gyújtás használ.

A feszültség nem megy át semmin, az csak jelen van.

""Nem, ez az autó TELJESEN biztonságos, semmilyen élettani hatása nincs azokra nézve akik benne ülnek, sem akik körülötte állnak". Nahát, ez egy korrekt válasz."

Csak hát nem igaz. Ha elektromos autóval nekimész a betonfalnak meg is halhatsz. Az autóvezetés alapvetően nem biztonságos.

De szívrohamot attól biztosan nem kapsz mert sok benne a villamosság. :)

"És még megkérdeztem utólag, hogy ha mégis vannak káros hatásai (az elektromágneses erőtérnek, ami a kocsiból jön), akkor milyen hatásai vannak az emberre"

Ugyanolyan mint bármilyen más által gerjesztett azonos erősségű elektromágneses erőtérnek.

Szerintem ha egy villamoson utazva vagy a földszinti lakásod alatt transzformátor üzemel, sokkal erősebb ilyen hatás ér.

"És amikor megkérdeztem, hogy összességében károsabb-e a környezetre egy elektromos autó üzemeltetése, mint egy benzinnel, vagy olajjal működő autóé, akkor azt mondtad, hogy.... nos már nem tudom, mert nem látom a hozzászólásodat most hogy választ írok, de emlékeim szerint arra célozgattál, hogy ugyanolyan veszélyes, ha mondjuk neked mennek vele. "

Egyáltalán nem ezt írtam. Tényleg jobb lett volna ha elolvasod újra. Azt írtam hogy a villany autó is szennyezi a környezetet csak nem ott ahol épen van. Hanem ott, ahol a hőerőmű füstöl, ahol az atomerőmű hulladékát tárolják, ahol a vízerőmű ökológiai hatásai jelen vannak, ahol az akkumulátor gyártás melléktermékeit megsemmisítik/tárolják, stb.

"Ebből én arra következtettem (mert itt sem írtál semmi konkrétat), hogy az autó működtetése valami komoly környezetkárosító hatással bír, ami nem az autó működtetésének helyén hat."

A következtetés helyes! (lásd fent) :)

"Úgyhogy ha mondasz valamit, akkor szép kerek mondatokkal tedd, amik érthetőek, és konkrét dolgokat is tartalmaznak."

Milyen konkrét dolgokat vársz, Adatokat?

Pl. hogy egy elektromos autóval megtett 100km távolság 22 mg CO, 20mg higany, 6g kadmium, közvetett kibocsátásával jár és 10 év vezetés 6%-al növeli a bal agyféltekében a rák kialakulásának a veszélyét 40 év feletti nők esetén?

Nem lehet ilyeneket írni, mert nincs elég kiinduló adat.

Mint ha azt kérdeznéd hány fok lesz pontosan kedden. De nem tudjuk melyik földrajzi ponton milyen magasságban, melyik évszak melyik hetében és celsius vagy fahrenheit fokban érdekel.

Erre azt mondanám hogy 52...

2015. júl. 5. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!