Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Astra 1.6 szívó benzines...

Astra 1.6 szívó benzines ennyit tud csak?

Figyelt kérdés
Melegben sima benzinnel, légkondival még egy traktort is nehezen előzök meg, még 2. fokozatban is. Ez ennyit tud és kész? Valahogy nem érzem azt a 115 lovat. 2 éves.
2015. jún. 20. 11:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Télen ha 100-as benzint veszek akkor elégedett vagyok, megy mint a távirat. Csak miért van ekkora különbség alapbenzin + meleg (+ klíma)?

Amúgy városban pl tudok menni 5-be, 1500 körül elég jónak érzem, gyorsítani is lehet, de ha tovább gyorsítok nem érzem hogy meglódulna 2500-3000-nél ha visszaváltok sem.

2015. jún. 20. 16:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Ilyen minden szivómotor, csak a turbósok szoktak egy adott fordulatnál megindulni hirtelen.
2015. jún. 20. 16:39
 13/19 A kérdező kommentje:

Volt Suzukim is, sima motorral, ott mintha nem lett volna ekkora különbség.

Hát akkor ez van.

Köszi a válaszokat.

2015. jún. 20. 16:43
 14/19 anonim ***** válasza:

Hogy valaki belinkelte, már nekem is beugrott a TC cikk. Ez az Astra valóban 1,5T körül van, őrült nehéz. Persze biztonságosabb is, mint a Suzuki.

Nem tudom melyik volt neked, de súly/lóerő aránya szerintem még az 1,3-as motorral is jobb volt, mint az Opelnek. Nyilván a könnyű kaszni miatt.

Az Astra H-ban az 1.6 szívó nekem elég fickós volt. De azóta hízott az autó 2-300 kilót, az sokat jelent.

Előzésnél kinyomod a klímát ennyit. De egy 2 éves autó miért nem tudja ezt magától? 1 sor lett volna a motorvezérlő programjában.

2015. jún. 20. 22:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem nagyon lehet mit tenni, nem egyedi " panasz ". Max annyit elhet tenni, hogy taposni, hogy pörögjön a motor, mármint 4-5 ezer körülre, akkor ki lehet belőle sajtolni a papírra írt teljesítményt.
2015. jún. 21. 00:38
 16/19 anonim ***** válasza:
51%
Télen minden autó erősebb, mert hideg levegőt tudnak beszívni az pedig több oxigént tartalmaz, ami ugye az égés egyik alapeleme, a több oxigénhez pedig több üzemanyagot lehet adagolni. A több üzemanyag elégése során pedig több hő szabadul fel, ez adja a nagyobb teljesítményt.
2015. jún. 21. 11:42
 17/19 A kérdező kommentje:
Ezt a kick-down-t hogyan tudnám belerakatni? Chiptuning tartalmazza?
2015. jún. 21. 13:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Alapjaiban okés a dolog de nem gőzmozdonyról beszélünk. :D A hő mellékes. :)
2015. jún. 21. 18:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Aki tud motorvezérlőt írni, chiptuningolni az lehet meg tudja oldani neked.
2015. jún. 21. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!