Astra 1.6 szívó benzines ennyit tud csak?
Kis köbcentis szívó benzin sajna ilyen.. Alacsony fordulaton nagyon észrevehető, de az egész fordulatszám tartományban jelen van ez a lomha érzés, mintha hiányozni 15-20 lóerő.
Fiatal autó révén, lehet tudja már azt, hogy ha padlógázt adsz, akkor a vezérlés automatikusan tiltja a kompresszort.
2015. jún. 20. 11:56
2/19 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre hogy padlógáznál lekapcsolná a kompresszort. Nekem olyan érzésem van mintha erősen vissza lenne fogva (szoftveresen) környezetvédelmi, klimatikus és egyéb okok miatt. Gondolkoztam már chip tuningon, de azt írják nem jelentős a változás. Ha éreznék akkorát mint most a sima és a 100-as SHELL benzin között akkor lehet megcsináltatnám.
A kis szívó benzinmotorok nagyon nyomatékszegények, alaposan ki kell forgatni őket, hogy valami értékelhető teljesítményt leadjon. Az Opelek ráadásul nehezek is, szóval nem meglepő, hogy bekapcsolt klímával (vagy akár anélkül)nem nagyon ugrik, még padlógázra sem. Ezért borzasztóak az 1.6-os szívó benzinesek, mert erő semmi, viszont a 7-8 literjét mindegyik megeszi (vagy többet).
2015. jún. 20. 12:38
4/19 sanyaaa011 válasza:
1.6 motorokba nem raknak kick-down rendszert. Azt 1.4 vagy az alattiba szoktak a gyenge motor miatt.
2015. jún. 20. 12:57
5/19 A kérdező kommentje:
1.6-os idősebb zafirát is vezettem az mintha jobban menne az enyémnél! Mondjuk abban ki volt kötve az EGR. Ennyit számíthat?
Igen, az EGR nagyon számithat, a tiedet is az ilyen bizbaszok fogják vissza, mint az EGR meg a szoftver, mint te is emlitetted. Megérné a chip, nem is a teljesitménynövekedés miatt, egyszerűen csak annyit kéne csinálni, hogy átirni a szoftvert normálisan, hogy ne ilyen spórolós legyen.
2015. jún. 20. 13:25
Hányszor forgatod el 6000-ig? Mert ott van meg a 100 ló. 4000-nél meg a 155Nm-es nyomaték. Részfordulaton meg mondjuk 70ló és 100Nm, amiből még eszik a klíma is. :)
Amúgy meg kevés másfél tonnához ez a teljesítmény, de azért ha másodikban klíma nélkül sem megy akkor nézesd át.
2015. jún. 20. 14:02
2015. jún. 20. 14:02
Az EGR nem fogja vissza ha normálisan működik, mert az amúgy elzár ha gyorsítani kell, pont azért hogy a kipufogógáz ne rontsa a teljesítményt. Nem egy vérmes masina az 1.6-os motor, az inkább türelmes vezetőknek való, viszont kimegy a világból és jóval olcsóbb mint a turbódízelek. A 115 lóerő az pedig olyan 6000-es fordulaton padlógáznál értendő. A J Astra ráadásul olyan nehéz mint a sár (kb 1.5 tonna, nem az ami a forgalmiba van írva, hanem a valós)
[link]
2015. jún. 20. 14:36
Az a motor ebben az autóban isten csapása.
2015. jún. 20. 15:56
Kapcsolódó kérdések: