Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek hány éves korig...

Szerintetek hány éves korig nem késő megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés

8 éve szereztem jogosítványt, de azóta nem volt alkalmam vezetni. Egyszer próbáltam tavaly elindulni és menni egy kört egy barátom autójával nem forgalmas helyen, de már teljesen elfelejtettem mindent. Sem a műszaki részére nem emlékeztem, sem az autót nem "érztem". Át kellett vennie tőlem a kormányt, meg is ijesztettem kicsit. :(

Lenne értelme vennem egy autót és majd megtanulni újra (persze valaki mellett!)? Meddig nem késő elkezdeni? Vagy mostmár hagyjam az egészet? 28N

2015. jún. 18. 00:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
A feleségem 22 évig nem vezetett. Ezalatt a technológia is erősen megváltozott, mégis (a kezdeti bénázásoktól eltekintve) hamar belerázódott, mikor neki is vettünk egy kocsit.
2015. jún. 18. 14:33
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

"Az is nehézséget okozott hogy én dieselesen tanultam vezetni, amin sokkal könnyebb mint a benzines amivel nemrég próbálkoztam. És el is vette a kedvem... "

Az oktatói kocsik többsége dízel, részben éppen azért, mert nehezebb lefulladni vele. De 1-2 hét alatt át fogsz szokni benzinesre.

Én 26 évesen tettem le a jogosítványt, aztán 11 évig nem vezettem egy métert se. Amikor 37 évesen úgy döntöttem, most már muszáj lesz, elmentem vettem frissítő órákat oktatónál, és szuperül ment minden.

Neked is azt javaslom, vegyél órákat, mert mégis több önbizalmat ad, mint csak valami ismerőssel egy elhagyott terepen.

2015. jún. 23. 01:26
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Már a sokadik embertől hallom ezt a "dizellel szebb/könnyebb az élet" kezdetű marhaságot(bocs). Szerintem nem kell ezzel hergelni magad, hanem meg kell érezni, hogy az adott járműben hol fog a kuplung, és hogy mennyi gáz kell az induláshoz. Ennyi, és lehet hagyni a csudába a városi legendákat.
2015. jún. 23. 13:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Aki nem képes megtanulni benzinessel gázzal elindulni annak tényleg nem való a vezetés.

Még az 1 literes városi benzinesekkel is mindenkinek tudnia kéne elindulni alapgázon. Tudom, hogy ez nem tesz jót az autónak, de itt most az a lényeg, hogy megtanulja kezelni a kuplungot.

Aki erre nem képes az tényleg ne vezessen.

2015. jún. 24. 02:21
 15/16 A kérdező kommentje:
Akkor azt hiszem hogy az lesz a legjobb ha veszek még plusz órákat benzines autóval. Mert természetesen addig nem szándékozom kimenni egyedül forgalomba, amíg nem vezetek benzinest is magabiztosan. Köszönöm az ötleteket és a biztatást, talán mégsem veszett ügy. :)
2015. jún. 24. 22:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne akármilyen benzines autóval, hanem azzal, amit vezetni fogsz!

Felkeresel egy oktatót és megbeszéled, hogy saját kocsival kellene 1-2 frissítő óra.

2015. jún. 25. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!