Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lenne az ideális első autó?

Mi lenne az ideális első autó?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemsokára meglesz a jogsim és szeretnék autót venni. Egyetemista vagyok és egyértelmű hogy nem nagy autó kell nekem hanem valami amivel tudjak kiruccani a városban vagy a közellévő falukban.

Szeretném hogy az autó az megbízható legyen és olcsó fenntartású.

Mit ajánlottok? Én az alábbi autókra gondoltam:

Opel Corsa B, Volkswagen POLO, Ford Fiesta, Matiz, Nissan Micra.

Ha mégis kicsit nagyobb autó lenne akkor: Opel Astra II, Toyota Yaris, Volkswagen Golf 4, Ford Focus MK1.

2015. jún. 15. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyit szánnál rá? (Autó alapár+átírás,biztosítások+kötelező szervizek) Mennyit mennél vele egy év alatt kb?
2015. jún. 15. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
21%

Corsa B kizárva (kicsi, gyenge), VW Polo kizárva, Ford kizárva mert rohad és drága az alkatrész, Matiz kizárva mert sokat eszik a 800ccm motor (inkább egy 1.0 Swift), Micra jöhet. Astra II az az Astra G nem? Tökéletes választás 1.4 vagy 1.6 motorral. A Toyota sem rossz, csak eléggé túl van árazva a híres megbízhatósága miatt. Golf 4 1.6 benzinnel sokat eszik, 1.8T-k agyon vannak ütve, 1.9 TDI pedig 6szor megkerülte a Földet. Focus is rohad.

Összességében én 1.6-os Astra G vennék.

2015. jún. 15. 15:54
 3/10 Trafó1 ***** válasza:
Van egy tuti Corsa c-m eladó 70000 km-el no az neked jó lenne ha van rá pénzed,5 ajtós, dinamikus, hosszabb , rövidebb távra is jó, kicsi a fenntartási, költség és megbízható.
2015. jún. 15. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Mióta gyenge a B Corsa? Vezettél már valaha te olyat? Még az 1.2-es motorral is elég jól húz.

Azt az eladó C Corsát érdemes megnézned, ha közel van.

2015. jún. 15. 16:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Én Erdélyből vagyok, pontosabban Brassóból. Inkább innen vennék egy autót. Mivel nem tudok Ft-ba számolni akkor euróban mondanám mennyit adnék ki. 1000 euróra gondoltam, max 1500 euró de akkor többet kell várjak a gyüjtés miatt és türelmetlen vagyok. Gondoltam legyen egyszerü, ne legyen mi elromoljon nagyon rajta. Azért gondoltam a Corsára és ne keljen sokat fizetni biztosításra stb.
2015. jún. 15. 16:18
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
1.2 kevesebb mint 50 le-vel télleg jó. :D
2015. jún. 15. 16:18
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem célozd meg az 1500euro-t, és akkor kapsz egy jó állapotú Corsa C-t vagy Astra G-t. Ennél jobban csak Golf IV-vel járnál, de annál pedig megint csak hozzá kellene tenni még egy kicsit. Corsa 1.2 -1.4 benzin, Astra 1.4 -1.6 benzin. Golf-ból 1.6 16V vagy felette, van jó pár szívó benzines ami nem eszi le a hajad.
2015. jún. 15. 20:08
 8/10 anonim ***** válasza:
A súlyához képest nézd a motor méretét. Vehetsz egy 316-os BMW-t is, de az sem fog jobban menni, mert nehéz a kasznija.
2015. jún. 16. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
De ha vehet G Astrát vegyen azt, jóval komolyabb autó.
2015. jún. 16. 12:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Olyat vegyél, amin 2 év vizsga van, és használhatod is, ne egyből szervízbe kelljen menned, és az 1500 Eurós szervizszámlára spórolnod.
2017. nov. 7. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!