Hogyan szoktátok tankolni a simsonotokat?
1 dl-t, így lesz 50-es a keverék.
Jó a 40-es is, ekkor 1 deci olajat 4 liter benzinhez kell keverni.
5 literhez 1 decit.
Én petpalackban szoktam összerázni, de ha van 5 literes kupád, az is jó természetesen, sőt még jobb is.
Olvasd el még egyszer azt a "nagykönyvet", mert 33-as keveréket esetleg a bejáratás idejére ír elő. Utána 50-est. Ha láttál volna eredeti Simson tanksapkát akkor fel se tetted volna ezt a kérdést, mert azon is jelölve van.
Természetesen használhatod 33-as keverékkel is csak teljesen felesleges. Gyorsabban fogy az olaj, teli megy a kipufogó olajos trutyival (főleg az enduróknál a könyök), füstöl, kokszosodik a dugattyú teteje, beköpi a gyertyát...
Hidd el! A nagykönyv 50-es keveréket ír! Járj 40-essel és akkor mindenkinek igaza lesz! :)
Nekem S51-em van, ebbe 1:50-es keverék van előírva. Neked S50-ed, Starod, vvagy Schwalbed van, ha 1:33-at írnak.
A te motorodnak még bronzpersely van a hajtókarban, nem pedig tűgörgő, mint az újabbakban.
Én az S50-embe 1:40-es keveréket használtam. 40 év alatt fejlődtek annyit az olajak, hogy így is gond nélkül működjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!