Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi bar nyomásra fújjam a...

Mennyi bar nyomásra fújjam a gumikat?

Figyelt kérdés

225/55 R16-os téli gumit meddig fújhatom?

Maximum érték érdekelne, de azért ne durranjon el.

2015. jún. 8. 10:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Googleztam már sokat, nem találtam értékelhető információt. Bíztam benne hogy itt létező emberektől kapok infót de úgy látszik túl sokat akartam...
2015. jún. 8. 14:04
 12/19 Tomcatters ***** válasza:
100%
Hogy miért kell megadni a típust.. pont azert mert sok autora felszerelhető es nem mindegy hogy egy 1300 kg os vagy egy kozel 2 tonnas 5 bmwre teszed fel :) igy h tudom a súlyt mar normalis valaszt is tudok neked adni előre 2.4 hatra 2.2 bar parancsolj :)
2015. jún. 8. 14:13
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

Bármilyen hihetetlen nem mindegy, hogy 1 vagy 2 tonnát visz az a kerék.

De ugye ne legyünk előítéletesek a BMW-sekkel szemben...

2015. jún. 8. 14:26
 14/19 Koaxk Ábel ***** válasza:

BMW-knél a vezetőoldali ajtón belül van egy fekete adatlap, amin részletesen fel van sorolva, milyen gumikat támogat az autó és azt milyen guminyomással illik használni.

Ilyesmit keress:

[link]

2015. jún. 9. 21:01
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Megy minden a forgatókönyv szerint!

Kezdődik az ártatlannak és naívnak látszó kérdéssel. Folytatódik a pontosítások kikerülésével, és a tudatos félremagyarázásával. Most tartunk a végső stádiumnál, a kapott válaszok fikázásánál és a válaszadók hergelésénél.

Szóval, vagy egy ember írja az összes ilyen kamukérdést, vagy ez a standard-trollkodás.

Minden esetre a sokadik kérdés után már kezd unalmassá válni. :(

2015. jún. 9. 21:20
 16/19 A kérdező kommentje:
Még mindig nem tudom, hogy miért nem mindegy a súly abroncs nyomás szempontból, mivel mindenképp keménynek kell lennie. Természetesen néztem azt a táblázatot ami az ajtónál van, de ezzel a méretekkel rendelkező gumi nincs a táblázatban, nem véletlenül kérdeztem itt, sehol máshol keresve nem akadtam válaszra .
2015. jún. 10. 00:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Még mindig nem tudom, hogy miért nem mindegy a súly abroncs nyomás szempontból - te tenyleg egy troll vagy!
2015. jún. 10. 01:38
 18/19 Tomcatters ***** válasza:

Vegyük akkor pl a 225/55 R16 gumit:

Azért nem mindegy súly szempontjából, mert h pl ezt a gumit felteszed egy pl 1450 kg os autóra ,akkor az összessegebe 1450 kiloval fogja nyomni a 4 kereket az aszfalthoz a tied meg 2000 kiloval... es a gumiabroncsnak van egy ugynevezett optimalis futofelülete ha túlpumpálod akkor kidomborodik és a kotepe ugy elkopik ... ha meg kevesbe fujod fel,akkor a kozepe nem fog leerni csak a ket szele es a szelei fognak kopni...masreszt tapadas szempontjabol sem mindegy ...egy gumiabroncs durvan egy tenyernyi feluleten erintkezik az aszfaltal es ha nincs jol felfujva az fentebb leirtak miatt.. joval kisebb resze fogja erinteni az aszfaltot .. ha felfujod a gumit akkor a te autod a nagyobb sulya miatt elol a motor miatt kell jobban felfujni me azis neheziti az autót .. szoval a te autod ha felfujod az elsot 2.4 barra az a 2000 kilo osszsuly pont idealis terhet rak a kerekre... ha egy 1450 kilos auton teszed ugyan ezt, akkor ott a 2.4 barnak mar nem lesz elegendö hogy lenyomja idealissan az aszfalthoz ezert pl 1450 kg autonál már "csak"2.2 bar kell előre :) ha ennel tovabb fujnam, itt mar kipuposodna a kerék mint Cirmi háta mikor a szomszed kutyájat meglátja.. :D

2015. jún. 10. 06:11
 19/19 szántóvető ***** válasza:
ha jól tudom a gumi oldalfalán rajta van a max. érték amelyre fel lehet fújni(max inflation pressure.)ha ez alá fújod néhány tizeddel akkor abból nem lehet gond.a kocsidnak megvan a tömege,nem fog elpattogni az útról a kerék.
2015. jún. 10. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!