Ezek a hibák arra utalnak hogy hengerfejes az autó?
Legelőször egy fura ciripelő hangot hallottam, (alapjáraton is)
Aztán észrevettem hogy fogyott a hűtővíz, utántöltöttem, illetve a vízhőfok a mutató szerint 100 fok felett volt.
Az olajban nem találtam vizet, illetve a vízben sem olajat.
A kipufogó nem köpköd gőzt, csak egy hangyányit kormos. (ha odateszek egy papírt akkor egy picit fekete lesz)
Viszont az olaj nem keveredik a vízzel, illetve gőz sem áramlik a kipufogóból.
Tudtommal ezek is jelentkeznek ilyenkor...
Lehet vízpumpa hiba, pl. berágódott csapágy vagy letört lapát. Forró kocsinál ha leparkolsz, meg kell nézned, van e alatta tócsa, vagy a motornál, csöveknél van e vízfolt, párolg e vhol víz.
A leírtak alapján nem hengerfejes.
A ciripelő hang nem valószínű,hogy összefügg a vízfogyással.
Tulajdonképp csak akkor függhet össze ha a vízpumpával lesz gond.
Attól,hogy a után kellett önteni vizet a hengerfej pakolás miatt,nem feltétlen jár azzal,hogy szürkül az olaj,olyajosodik a víz,vagy fehér füst jön a kipufogóból.Sajnos ez a sunyi probléma nem jár együtt kezdetekben ezzel.Ha már valamelyiket tapasztalod akkor az már át van égve rendesen.
Ha nem a vízpumpa,akkor először nézd át a csöveket főleg a bilincseknél.Nem feltétlen látsz tócsát a kocsi alatt.Csöpöghet olyan helyre is ahol nem a földre csöppen,vagy olyan meleg helyre,hogy el is párolog.(bár jó lenne tudni hogy konkrétan mennyi és milyen időközönkét kell után tölteni)
A ciripelés pedig lehet bármi más is.Generátor,feszítőgörgő,klíma kompresszor stb...(itt meg jó volna tudni a márkáját is az autónak)
Köszönöm.
Az autó egy 1998-as opel astra f sedan (74kw, benzines)
Ja, F Astra?
Akkor nincs vele gond, tipushiba, egy idő után vmiért fogy a víz, a 100 fokos vízhőfok pedig jellemzője ennek a tipusnak. Néha töltögetni kell, elpárolog vhol.
A ciripelés pedig azt jelzi, hogy kezd kopni a generátor csapágya.
Hmmm.
Azert nekem ez "erdekes"
Minden esetre azert koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!