Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi alapján döntöttétek el,...

Mi alapján döntöttétek el, hogy milyen legyen az első autótok?

Figyelt kérdés
Már csak napok,max a hónap vége választ el attól,hogy meg vegyem végre a kocsimat. Sokat nézegettem és úgy döntöttem,hogy vagy wv passat vagy bmw e46-os 2000-2004-es évjárat közötti. Őszintén szólva a passatból automatából nagyobb a választék a bmw-nél meg nem,legalább is a meghúzott összeghatár alatt nem lenne esetleg kevés és talán az a legalja is ami nem kéne. Go dolkodzam,hogy akkor kézi váltóval.. De mindig úgy érzem,hogy nem,nem akarom,igaz autómatát sem vezettem még eddig sosem. Minden gyakorlás kérdés,de azt a tanulási időszak alatti rizikót nem szeretném csak a nyugodt vezetést. Mit tegyek melyiket vegyem meg?
2015. máj. 21. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogsz lepődni: a pénz alapján. Egy 13 éves Wartburgot vettem 30 ezer forintért, 18 éves koromban.
2015. máj. 21. 22:38
 2/10 anonim válasza:
100%

(Magamból kiindulva)

Első autónak sosem BMW-t veszünk. Egyrészt mert nagyon sokat fogyaszt másrészt drága az alkatrész. Én első autónál azt vettem figyelembe, hogy mennyit fogyaszt és, hogy mennyi a szervizelés. A passat sokkal szimpatikusabb bár abból is inkább a manuálisat ajánlom. Azért érdemes egyébként első autónak valami lightosabbat venni mert ez egy olyan költség lesz a jövőben amire te sem tudsz felkészülni de ha találsz egy csodaszép bmw e46-ot tökéletes belsővel és külsővel (amire 1% az esély) akkor inkább azt vedd meg és akkor még sokáig nem kell másik autót vegyél. Bár a helyedben inkább valami vw polot vennék kezdésnek.

2015. máj. 21. 22:51
 3/10 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Első autómat szintúgy pénz alapján vettem, 1994-es Swift 1.0, 180ért.

A következőt is, Nissan Primera 380-ért. Sok németet kipróbáltam, de a japánokat gyártották az én ízlésemre. Azóta még 2 Primerát vettem.

2015. máj. 22. 00:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Első autónak nem BMW... én azt vettem, igaz egy E46 330d volt, 11 évesen és már 4 éve volt jogsim mikor megvettem, de máig ez szolgál.

Mért ezt?

BMW mint márka alapvetően tetszett mindig, nem azért, hogy jajj BMW, hanem simán a formaviláguk, kényelmük miatt.

Dízelt akartam mindenképp, sok a hosszabb út, minimális a városi kevergés, így még a motort se gyilkolom benne, ellenben így tankolásnál sokkal kellemesebb a dolog.

Végül azért lett viszonylag nagynak mondható motorral, mert autópályán szeretem ha lehet lendületesen haladni, ezt nem úgy értem, hogy 130 felett száguldani, hanem, hogy bőven van benne erő gyorsításnál stb.

2015. máj. 22. 00:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy 1200-es Zsiguli volt, és csak azért, mert hívott egy faszi, hogy nem-e cserélném el az általam hirdetett Jawa 350-re. :)

Utána azt cserélnem egy 1500-ös Polskira, utána Golf 1, Fiat 127, stb.

Nem most volt. :)

2015. máj. 22. 07:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Nahát, én is a pénztálcám vastagsága alapján választottam, de kihoztam belole a legsportosabbat amit csak lehetett, egy Daihatsu Charade 1.0 turbo GTI-t. Nagyon jó dontés volt, bár én is szemezgettem a 3-as BMWkkel, de orulok, hogy nem azzal kezdtem.
2015. máj. 22. 07:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk abszolút döntő volt, hogy a kereskedők mit javasolnak. Érdekes módon a toyota, a nissan, a mazda és az opel (stb) márkakereskedő is suzukit ajánlott első autónak.

Szóval elhittük, nem bántuk meg.

Igaz nem használjuk kifejezetten sokat, de így az 1. évben kizárólag a rádiójával volt baj, mert nem volt meg hozzá a kód...

2015. máj. 22. 08:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát tudtam, hogy mennyim van rá (1millió) Tudtam mire kell (munkába járni 100km-re autópályán legalább 1-1,5 évig, utána költözés, akkor már rövidebb távra) Valamint tudtam milyen technika kell. Tehát dízel, 90 lóerő felett a sok pályázás miatt, alacsony fogyasztás, megbízható, könnyen, gyorsan szervizelhető, klímás. És ezek után jött még, hogy az álom az keret nélküli ajtós, két ajtós coupe, vagy sportos, fiatalos megjelenésű kompakt. Innen indultam. Első verzió Astra G coupe volt. Sajnos egy dízel volt csak a piacon ami ár érték arányban nem érte volna meg. Így jött a következő, a konszern TDI. először Ibiza, de abból a fiatalabbak 1 millió fölött voltak lényegesen így jutottam el a Golf IV/Bora-hoz. Golf jobban tetszik ezért elkezdtem nézelődni. Megnéztem 3at és a negyediket megvettem. Nagyjából ennyi a történet
2015. máj. 22. 08:47
 9/10 walk w1th mee ***** válasza:
2ezer júróért egy 97es a4est vettem (1.6 benz),a szempont azvolt hogy a gatyámat ne tankoljam rá,azért menjen is,falu/város között is dinamikusan haladjak vele,voltak lehajtottak 13ooért meg hasonló,de ezt 2ezer euron alul a tulaj nem adta semmiképp,neki szinte mindegy volt hogy eladja-e az autot vagy sem mert tudta hogy jó az autó(mondván) . megvettem,nemsoká 1éve nálam van,eddig kb átszámolva 4oezer forintott kellett szervizelni rá? kontaktház csere,katalizátor(azt én ütöttem fel egy profi parkolással),elszakadt egy huttőslag,mostmajd jön a központizár javittatás. kb ennyi :) ezelőtt megegy 131o es daciam volt:D (ezeres kiadásu) :)))) . mostmeg egy 52oas bmw-t tervzeke venni ősszel :)
2015. máj. 22. 15:12
 10/10 A kérdező kommentje:

19 éves koromban lett meg a jogosítvány,jelenleg 21 vagyok. Idáig gyűjtögettem. Elsősorban munkába kell,mert nem 10 percre van.

Amondó vagyok,hogy a bmw fenntartása,akkor is drága lesz ,ha 20. Autóként veszem. Bár más anyagi helyzetben van egy 20 és 40 éves is.

Már mielőtt elkezdtem a jogosítvány lerakást,már akkor eldöntöttem,hogy nem akarok 2-300 ezres kocsikat. Inkább valami modernebbet,újabbat,ami nem veterán meg 30 éves forma. Lehet,hogy a passat lesz végül pár évre szeretném csak,aztán tényleg valami újabbat veni.

2015. máj. 22. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!