Van esély rá, hogy egy Wartburg 353w beindul 11 év
állás után?
Dugd bele a kulcsot, fordítsd el, aztán kiderül. Ha ilyen sokáig állt, akkor a fékek biztos nincsenek rendben, akár be is foghattak, az akku tuti lemerült. A javítási kézikönyvvel meg nem mész sokra, nem onnan tanul meg az ember autót szerelni.
2015. máj. 17. 12:11
2/11 A kérdező kommentje:
Az aksi új benne mert ami benne volt azt ki vettem. A fékek még egész rendbe voltak kb 3 évet állt a szabadban a többit garázsban. De indítás előtt mit érdemes ellenőrizni?
Nem nagyon jó ha igy inditod be, jó lenne kicserélni benne az olajat legalább, de a fékeket is át kell nézni ha menni is akarsz vele. Amúgy egy jó akkuval be kéne induljon, ha nem rohadt meg a motor belülről.
2015. máj. 17. 14:05
Olajcsere, gyertyacsere, benzin csere ,karburátor takarítás kézzel (villáskulccsal) átforgatni a motort.Szíjakat ellenőrizni.Imádkozni.
2015. máj. 17. 14:19
Hidegindító spray a szívócsonkba,és már indul is.
Már ha kulccsal állították le anno...
2015. máj. 17. 14:23
A 353w 2 ütemű motorral szerelt, tehát nem kell benne soha olajat cserélni, mert a motorolajat a benzinhez kell keverni.
Ennyi állás után én kivenném a gyertyákat a motorból és minden hengerbe töltenék egy KIS mennyiségű motorolajat. Majd pedig kézzel, az ékszíj tárcsa felől megforgatnám néhányszor a főtengelyt. Ha simán forog akkor mehetnek vissza a gyertyák, ellenőrizd a gumi alkatrészeket, hogy nem repedt-e ki egy benzin vagy víz cső. Ajánlott még a karburátort kitisztítani, mert a benzinből kiválhatott az olaj a hosszú állás alatt.Esetleg még leveheted a tápszivattyú fedelét hogy a szűrője milyen állapotú.
Ha ez megvan, és nem látsz szabadon lógó vezetékeket sem, szerintem meg lehet próbálni az indítást.
2015. máj. 17. 14:33
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jövőhét folyamán mindent megteszek. Van kapcsolási rajzom hozzá. Anno megvették tőlünk és 3 évig szabadban tartották majd 8 évig garázsban. Rozsdamentes szinte mindenhol. A küszöbök szépek és a kerék felett is ép minden. Egy kisebb ablak tömítési hiba miatt be szivárgott a víz az anyós ülés előtti padlóra és ott megrozsdásodott. Az önindító a leállást követően ki lett véve a gyertyákkal együtt és az aksit is lehúzták a saruról. Nekem már van egy 601-es szép állapotú Trabantom amit mindennap használok mióta megvan a jogsim. Idén töltöm a 19-et és suli mellett újitgatnám a Wartburgot.
Kérdező!
Legalább ellenőrizd vissza hogy korábban miket írtál, mert önmagadat is meghazudtolod. :)
2015. máj. 17. 19:58
30 éves varangy mely szabadban állt,ámde rozsdamentes.
Hogyne...
2015. máj. 17. 20:58
Ha kivett gyertyákkal állt a motor évekig,(szabadban) akkor nagyon esélyes, hogy a hengerekbe jutó vízpárától megrozsdásodtak a hüvelyek. Próba szerencse...
2015. máj. 18. 15:19
Kapcsolódó kérdések: