Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW E36 318I vétel?

Peth kérdése:

BMW E36 318I vétel?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elgondolkoztam az említett autó vételén.

Nem mai vas az tény és nem vagyok elfogult BMW párti! Meg éri-e megvenni ezeket a csodákat? Sok emberrel beszéltem, közöttük szerelőkkel is. Nagyon vegyes válaszokat kaptam. Sok tesztet és válaszokat olvastam itt is! De ahogy olvasgatom mindenki a saját márkáját dicsőíti(suzuki-opel)Most elsősorban nem őket kérdezem. BMW márkában-tapasztalt esetleg nem elfogult nekik szánom a kérdésem.

Fogyasztás, Fenntartási költség, alkatrész , meg éri-e ?

(max 600Eft)vagy tényleg elfogultnak kell lenni ennyiért belevágni ?

2015. máj. 16. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha az átíráson és az első szerviz árát levonod és Úgyis megvan a 600 akkor már van esély kifogni egy olyat ami egyben is van. Sokat kell megnézni meg keresgélni. Ne hagyd,hogy elvakitson a csilli-villi állapot,nem az a mérvadó. Az olcsóbbak mind lefingott tákolmányok. Költeni jó eséllyel kell majd rá de nem mindegy,hogy apránként beleadagolsz 2-3 kilót es lesz egy príma autód vagy vásárlás után beleteszed Mégegyszer a vételárát és még csak épp,hogy kezd alakulni. Szóval 500-800 körül érdemes nézelődni. Annál többet meg nem érdemes adni érte mert egyszerűen nem ér többet. Alkatrész van hozzá dögivel,nem különösebben költséges a szrrvizelése. A 318 azonban nem sokkal jobb mint a 316,a 316 viszont nagyon nem jó,Úgyhogy ha nem akarod megbánni akkor kell várni amíg felbukkan egy 318is vagy inkább lépd meg a 320-at.
2015. máj. 16. 10:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Szia. 318I -nél akarok maradni .Ne kérdezd miért. Tudom 6 henger, plusz 1-2 L fogyasztás és 2 gyertyával több 320I és kapsz 140 paripát .Városban keveset használnám az tény . Azért is gondolkozom BMW-ben . De elég sokat szidják és mondják,hogy sz@r .Persze javarészt olyanok akinek nem volt még a kezük között BMW !
2015. máj. 16. 10:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Sajnos tipikus hülyegyerek/kisebbségi gizdulós autó lett az E36. Amúgy szerintem jó gép,nekem kölyökkorom óta nagy kedvenc. Rajta van a bakancslistámon,max a kialakult vélekedés miatt vagyok gondolkodóban,hogy érdemes -e belevágni
2015. máj. 16. 11:02
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is ezen a véleményen vagyok . 600 eft számomra érne az autó de azért ne egy széthajtott ... vegyek . 800 eft meg sok érte mert lassan el érjük az E46 beugró szintet (szerintem).
2015. máj. 16. 11:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Azért a millió alatti E46-ok olyanok is... Inkább egy jó E36 mint egy véres torkú E46 :-)
2015. máj. 16. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:

600 körül már kapsz normális E36-ot, ami vállalható.

Lehet az az alap 113/115 ló nem kimondottan sok ahhoz a kasztnihoz, a spritmonitor szerint a 140 lovas 318IS-nek jobb az átlagfogyasztása pár decivel és az azért dinamikusabb is - főleg ha klímázol.

Ha tényleg csak közlekedésre kell, akkor nem rossz választás a 318, az alkatrésztől nem kell parázni, a fogyasztása, 8-8,5-literes vegyes átlaggal számolhatsz. Ha ez tetszik hajrá.

Arra figyelj: hajlamosak rohadni elöl a lökösök mögött, az ívek, ajtók. Ha a kasztni,fényezés, beltér rendben van akkor olyan nagy baj már nincs.

2015. máj. 16. 14:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a 4 hengeres modelleket, 320-tól felfelé nézelődj!!! Még olyat nem láttam, aki megbánta volna, hogy 6 hengerest vett, de a 4 hengerest már szinte mindenki. Tudom, hogy most jó meg minden, de higgy nekem, kevés az oda, ha már BMW nem árt, ha megy is. Ha mégis 1.8, akkor pedig nézz mást. Nem bántásból, hanem tapasztalatból beszélek, nekem is hathengeres van. Alkatrészből pedig hegyek állnak majd rendelkezésre!
2015. máj. 16. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Van otthon két négyhengeres blokk, közlekedésre teljesen jó. Ha többet szeretne, mint közlekedni akkor nyilván 6 henger és minimum 25i.
2015. máj. 16. 14:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem verseny autót szeretnék de nem is egy dinamikátlan lomha autót . ( lehessen-merjek vele előzni,nem driftelni ) Amint írtam is nem vagyok elfogult BMW párti . De tetszik! Jó állású vasak van benne még anyag . Persze értem a 4-6 henger közötti különbséget is .És meghallgatok minden jó tanácsot.(köszönöm az eddigi válaszokat is ) Azért írtam ide mert reménykedtem ,hogy tudok beszélgetni BMW tulajdonosokkal .Ez eddig úgy tűnik össze is jött ! Mert abból lett elegem ,hogy le sz@rozza mindenki és megfogom bánni de nem tudja megmondani-indokolni miért. hátrányait is meghallgatom!
2015. máj. 16. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Próbáld ki egy párat valahogy. A sima 113 lovas 318i tényleg nem lesz egy rakéta, az IS már teljesen jó,a sor6-osok meg érezhetően dinamikusabbak lesznek.

Ha sikerült kipróbálni egyet-kettő utána el tudod majd dönteni mi az ami legjobban megfelelne az igényeidnek.

2015. máj. 16. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!