A fiatalok (20-30) körében most mi ez a nagy dízel mizéria?
Az összes haverom, volt osztálytársak, akikre rálátok dízel autót vett. 8-10-en legalább. 1.9, 2.5 TDI, 1.3, 1.9 JTDm, 2.0 TDCi, 1.4 HDI, stb.
Nálatok is ez van? Mi ennek konkrétan az oka? Sokan alig mennek egy évben 10 ezer kilométert.
Gondolom sokat kellett keresned, hogy találj egy olyan szívó benzinest ami hozza a TDI szintet, mert rohadtul nem ez az átlag...
Amúgy nem értem mire jó ez a versengés, ha nem számít a fogyasztás akkor is inkább a 2 literes vagy a feletti Turbo benzines a nyerő szerintem, semmiképpen sem a szívó.
Viszont ha hétköznapra kell, netán ingázáshoz és kell a teljesítmény és számít a fogyasztás is egyértelműen a dízel a nyerő.
Ezt csak a fanatikus benzinesek nem képesek belátni és jön az ilyen 1.9 tádézás... mármint a hülyébbektől, az intelligensebbek inkább érvelnek. Az utóbbi nyilván a Hondás kollégának szólt!
Nem vagyok Hondás se, csak frászt kapok attól, mikor pár boyracer / fanatikusnak stb nem létezik más csak 1,9 tdi, az az isten meg a minden és minden más xar. Értelmes érvek ritkán kerülnek elő, csak lökik, hogy hú de jó, Ferrarit ver vele 0-100 on stb.
Linkelhettem volna más gyártótól is motort, a kérdés csak annyi volt, hogy 2 liter körül hozza-e szívó benzines azt a teljesítményt, ennyi.
17-es! nem tudok ilyen benzinest, viszont olyan 3 literes 200+lóerős dízelt se amibe nem kerül horribilis összegbe a porlasztócsúcs amiből legalább 5 van, de inkább 6, százezres nagyságrendbe a feltöltő, és a kettőstömegű lendkerék, szintén ennyibe az adagoló vagy a nagynyomású szivattyú ha common rail-ről beszélünk...
20-as: nem tudnak 300 nm-t chipelve se igaz, de nem is kell, mert azt a 180-200 nM-t meg tudják 4-5 ezres fordulaton, így van elég teljesítmény, igaz ha menni akarsz vele, akkor as poroszkálásból vissza kell váltani, ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!