Dízel Mondeo rövid távokra?
Sziasztok!
2008-2010 körüli Mondeot szeretnék venni, 2.0 TDCI-t.
A problémám az, hogy elég rövid távokra használnám, napi 2-2 kilométer iskolába járás, ezen kívül egy héten párszor hosszabb-rövidebb kocsikázások, hetente 1-2x 30 kilométer barátnőhöz járás, meg most így a nyári szezon közeledtével nagyjából heti egyszer 120-120 kilométer autópályázás a nyaralóig, ahol kicsit meghajtanám.
Sokat ártanának neki a rövid távok?
Köszönöm a válaszokat!
Mondeo-ból sajnos nem találok benzineset, amit nyugodt szívvel meg is mernék venni, én is jobban szimpatizálok egy benzinessel. De 2007 óta egy ilyen autó az álmom, amióta kijött oda vagyok érte, szóval ilyet szeretnék. Napi 10-20 kilométer minimum belemenne, mivel edzeni is járok, meg haverokkal, meg csak úgy céltalanul is rengeteget autókáznék vele. Tudom hogy ez kevés neki, de heti 200 kilométer kb., ha az autópályát nem számolom.
Nem vezetek hülyegyerek módjára, maximum üzemmeleg motornál padlóznám le néha, ha olyanok a körülmények, és azt se tiltásig.:)
Ha óvatosan megyek vele, akkor nem lesz probléma?
Előzményeket nem olvastam.
Rövid út szövődménye lehet, pl.: a rendszer (olaj is)kormolódása, kokszolódása. EGR, Turbó(csapágy), katalizátor, részecskeszűrő. Amíg ez nyáron kisebb kockázat, télen hatványozott. Ha suliba menet nem tudod megállni a 300Nm-es gyosulást ;-) akkor is áthatsz neki. Ez persze a benzinnél is játszik, de az hamarabb bemelegszik.
Esetleg egy állófűtéssel kiegészítve... Olaj, vízkör, motor előmelegítve.
2 TDCI-kről nincs jó vélemény.... Inkább 2.2-es.
üdv
Szántóvető: MK4, facelift utáni Mondeot akarok. Azért írtam a 2008-2010 körüli évjáratot. Ebben már az előző széria összes nyűgje meg van oldva, és a 2.0 valamint a 2.2 dízelre mindenki esküszik.
Olajcsere gyakrabban lenne a használat miatt, reggel meg nem akarok vele gyorsulgatni. Azt csak üzemmeleg motornál.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!