Manapság miért vesz mindenki dieselt? Rövid távokra, városba is.
nem vesz mindenki, ez csak egy felkapott téves hír...a sok használt dízelt többször adják el, mint a benzinest, ezért tűnik nagyobbnak a forgalom.
a benzines még jó darabig verhetetlen, tisztább a kidörrentőgáz, barátságosabb.
persze a dízelnek is van számtalan előnye...
"persze a dízelnek is van számtalan előnye."
Maradjunk annyiban, hogy egy előnye van a benzinesnek, de már az sem talán, az pedig a teljesítménye.
Olcsóbb előállítani a gázolajat, jóval kevesebb kell belőle, jóval nagyobb nyomaték, nehezen fullad le, jóval erősebb motorfék, stb.
Az a régi tévhit, hogy sokba kerül a javítása, a mai autóknál tökmindegy, mert egy benzinesé is marha drága, a régi dízelekhez, meg a benzinesekhez is fillérekért van alkatrész.
Szóval akkor inkább dízel.
Aki meg kitart makacsul a benzinesek mellett, az vagy mazochista, vagy megteheti, vagy szeret száguldozni egy olcsó benzintemetővel.
Azért veszik mert 1-2 literrel kevesebbet fogyaszt a benzinesnél és azt gondolják hogy ezzel eget rengető összegeket spórolnak. Ezen kívül nemigazán van előnye. Bonyolultabb a motor és drágább a szervizelése, drágább az autó vételára is, hangosabb, jobban szennyezi a környezetet.
Az én benzines autóm kb 6,5 litert fogyaszt. Ha dízel motorral vettem volna akkor 2 literrel enne kevesebbet de nem érezném ezt az előnyt azon a évi pár ezer km-en amit megteszek az autómmal, ráadásul rövid távokon be se melegedne rendesen a dízel ami nem tesz neki jót. Ugyan a benzinesnek se használ ha rövid távon hajtjuk de ezzel elég 4km-t megtenni és üzemmeleg a motor.
Azt még kihagytam hogy vásárlásnál is több pénzt költöttem volna autóra ha dízelt veszek.
"egy hónapon belül kétszer tört el a 4es porlasztóhoz tartozó nyomócső" Az nem azért törött el mert az autó diesel..-_-
Nekünk volt már pár középkategóriás autónk, mint benzines, mint diesel, és egyiknél se a motor volt a fő probléma, hanem az elektronika..
Bár elektronikai panelokat (autóba is) gyártó cégnél dolgozom, szóval nem is értem miért csodálkozok.
Most is dieselünk van és nem panaszkodhatok. Másfél év alatt nem volt vele különösebb probléma, most egy hűtő kellene bele de ez megint nem a diesel üzem miatt van..
Amúgy lendületes, nem kell forgatni, nem fogyaszt sokat és engem vmiért megfogott. Mint ahogy mást meg a benzines..
"egy hónapon belül kétszer tört el a 4es porlasztóhoz tartozó nyomócső" Az nem azért törött el mert az autó diesel..-_-
nyilván nem,de a benzinesbe már csak azért se tört volna el,mert abba nincs ilyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!