Régen milyen érzés volt egy ladából átülni egy nyugati autóba?
A kérdésem a 40-50 éves korosztálynak szól elsősorban. Régen, amikor lehetőség volt rá, milyen volt ez a dolog?
Mennyivel volt másabb a vezetési élmény, mennyire volt drágább/olcsóbb fenntartani a nyugati gyártmányú autót, mennyire volt megbízhatóbb, mennyire örültetek neki, mennyire bántad/nem bántad meg a cserét?
Mindent egybe véve néha gondolsz-e rá nosztalgiával, van-e most rá lehetőséged, hogy ismét beülj egy ilyen keleti járgányba egy fordulóra?
Vaz2101->BMW E21
Édesapám volt az elkövető.
Azóta vagyok béemvéb..i. ;)
Majdnem sírtam amikor el kellett adni. Nem kicsit volt kihasználva. (mármint a bömbi)
A szüleim vettek egy '84 - es Honda Accordot '88 tavaszán. Azelőtt Daciank volt (az a régi 1300 TX, semmi köze a maiakhoz). Elképesztő volt a különbség. Pl. pöccre beindult. Télen is. Nem kellett rajta semmit javítani a rendszeres olajcserén kívül. A váltó feszesen járt, egyből betaláltál bármelyik fokozatba, nem kóválygott mint a seprűnyél a kútkávában. 100 lóerős volt, ma az nem nagy dolog, de akkor az "ezeröcsi" hetven - valahány lóerőjével és a Koppány kipufogóval volt a keleti - blokk álma.
Az igaz, hogy a keleti autókat olcsóbb és egyszerűbb volt javítani, de bármikor cserbenhagyhatott, külföldi nyaralásra egy csomó szerszámmal, alkatrésszel kellett elindulni. Nekem ugyan nincs nosztalgiám. Megnyomom a Civic - emen a gombot és jár a motor, azelőtt meg a szívatóval kellett játszani, hosszan köszörülni, de ha be is indult, nem mehettél mindjárt, mert lefulladt, még melegíteni kellett, főleg télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!