Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kérdések olajcseréről (bocsi,...

Kérdések olajcseréről (bocsi, nő vagyok)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azért fordulok hozzátok, mert semmit nem értek a kocsikhoz, én ha hallok egy zörejt készséggel elhiszem, hogy 100 ezer Ft megjavítani akkor is ha csak egy falevél szorult be valahova...

Na szóval olajcsere... Ford Focusom van 2006-os, vagy 7-es. Nem emlékszem most. Az a csapott hátú már. Olajat kéne benne szerintem cserélni, csak nem tudom milyen időközönként kellene/km-enként kéne, és milyen szűrőket kell még cserélni olajcserekor.

Csak mert egy szerelő felsorolt nekem mindent aminek kb 45 ezer lett a vége és ha hozzáadjuk, hogy elvileg 1 (?) évente kéne, az azé elég brutálul hangzik.

Szóval elismerem, hülye vagyok, mindent elhiszek, de ezt nem.

Tudnátok segíteni? Köszi

#olajcsere #km #milyen időközönként
2015. ápr. 22. 20:41
1 2
 11/14 Vizéli László ***** válasza:
Én csak az árhoz tudnék hozzá szólni. Valamelyik komiba lehet pont a kérdezőjében olvastam valami 40 ezer körüli árról. Nos ha márka szervízbe vitted be az autót érdeklődés szinten ahol ezt az ajánlatot kaptad, ott biza elképzelhető hogy ennyi az annyi. Ha azt nézem hogy nekem a gyárilag előírt Total 5w30-as olaj, levegő, pollen, gázolaj és olaj szűrő már 20000ft ha magam rendelgetem össze, márkaszervízbe meg simán elképzelhetőnek tartom hogy el kérnek még az alkatrészek ára mellé + 20 ezret hogy lecseréljék. A legjobb megoldás ha maszek szerelőt keresel. Még jobb ha az a szerelő valamilyen szinten az ismerősöd, esetleg ha valami hozzáértővel viszed hozzá az autót (férfi ismerős) úgy a maszek se fog átvágni, mert feltételezi hogy a férfi azért tisztába van az árakkal. :)
2015. ápr. 23. 08:19
 12/14 anonim ***** válasza:

A 45 ezer drága. 30 körül kéne lennie.

És ha azt mondom, évente illik cserélni a váltó olajat is, aminek az ára 4 ezer ft/liter, biztos szívrohamot kapsz.

Az autóra kell költeni ám, mert ha nem költesz rá kicsiket, akkor pár év után százezrekbe lesz a javítás.

2015. ápr. 23. 10:06
 13/14 Beviz Elek ***** válasza:

Ezt melyik viccújságban olvastad?

150ezer km a minimum, de van amiben sosem kell a gyár előírása szerint.

2015. ápr. 23. 10:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Milyen évente? Elég abban 100 ezrenként olajat cserélni ember!
2015. ápr. 23. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!