Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kérdések olajcseréről (bocsi,...

Kérdések olajcseréről (bocsi, nő vagyok)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azért fordulok hozzátok, mert semmit nem értek a kocsikhoz, én ha hallok egy zörejt készséggel elhiszem, hogy 100 ezer Ft megjavítani akkor is ha csak egy falevél szorult be valahova...

Na szóval olajcsere... Ford Focusom van 2006-os, vagy 7-es. Nem emlékszem most. Az a csapott hátú már. Olajat kéne benne szerintem cserélni, csak nem tudom milyen időközönként kellene/km-enként kéne, és milyen szűrőket kell még cserélni olajcserekor.

Csak mert egy szerelő felsorolt nekem mindent aminek kb 45 ezer lett a vége és ha hozzáadjuk, hogy elvileg 1 (?) évente kéne, az azé elég brutálul hangzik.

Szóval elismerem, hülye vagyok, mindent elhiszek, de ezt nem.

Tudnátok segíteni? Köszi

#olajcsere #km #milyen időközönként
2015. ápr. 22. 20:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%

autó pontos typusa? pl mittomén 1.4, benzin vagy dízel?

Ami ilyenkor kelleni szokott:

motorolaj

olajszűrő

olajleeresztő alátét tömítés

légszűrő

üzemanyagszűrő

esetleg pollenszűrő

hirtelen azt hiszem ennyi.

Ha megmondod a kocsi típusát, akkor meg lehet nézni mennyibe is kerül.

2015. ápr. 22. 20:56
 2/14 anonim ***** válasza:
bocs: *típusa
2015. ápr. 22. 20:57
 3/14 A kérdező kommentje:
1,6-os dízel, bocsánat, lemaradt :)
2015. ápr. 22. 21:13
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyit mész, de gondolom nem többet évi 15 - 20 ezer km - nél. Ha ennél kevesebbet, cserélj olajat évente, abból baj nem lehet.

Márkaszervizbe viszed? Ha igen, rosszul teszed. Az olajat, szűrőt és ami még kell olcsóbban meg lehet venni autósboltokban, viszed a forgalmit, az alapján tudni fogják mi kell hozzá.

Lényeges az ismerős - vagy barátok által ajánlott - szerelő, mert márkaszervizben vagy "idegen" helyen a számlára rá jön még a 27 % - os áfa, ismerős meg megcsinálja "okosban", számla nélkül.

2015. ápr. 22. 21:18
 5/14 anonim ***** válasza:

még így is kevés az infó, kéne a teljesítmény, hány lóerő vagy kW.

De azért kerestem így is:

1.6-os TDCI -re 109LE-vel.

olajszűrő:

[link]

700-2600 Ft

levegőszűrő:

[link]

1000-3300Ft (a 18ezrest kihagytam, az irreális már)

Üzemanyagszűrő:

[link]

4600-10000 (itt se megyek 10e fölé)

Pollenszűrő:

[link]

1200-4000 Ft

A csereperiódusra ez 20.000km-t ír, de én maradnék a 10.000-nél.

[link]

Azt nem tudom, hogy milyen olaj kell bele, ha jó a 10W40-es félszintetikus, akkor az kb 6e Ft, 5L (opel márka én azt vettem).

Tehát az alkarészek:

kb 7500-20.000 Ft + 6.000 Ft.

Tehát ha a drágábbat veszed mindenből, akkor is 26.000 Ft az alkatrész meg az olaj.

Erre jön a munkadíj. Nekem vidéken cserélték le az olajat, igaz számla nélkül. A csókának nem volt szerszáma az olajleeresztő csavarhoz, így gyorsan köszörült egyet. 3.000 Ft-ot kért el. Igaz csak az olajat cserélte meg a szűrőt. A légszűrőt magam cseréltem, nem nagy kunszt, az üzemanyag szűrőt más fogja egy nagyobb szerelésnél hamarosan.

Tehát a 45.000 eléggé drága szerintem.

Ismerősök által keressél egy jó szerelőt. Elmész hozzá. elmondja, hogy miből mit vegyél. Elmész a boltba a forgalmiddal és úgy kéred, kb közép árkategóriát válassz, az nem lesz rossz.

Nem lehet, hogy a szerelők a vezérműszíjat+görgőket is akarták cserélni?

2015. ápr. 22. 21:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Na azért nem eszik olyan forrón a kását...

A legtöbb Ford modellnél 15,000 km a gyári előírt olajcsere intervallum. Persze ezt nem szabad szent írásnak venni. A tapasztalat azt mutatja, hogyha gyakori a városi használat akkor sokkal inkább 10,000 km a javasolt. Aki "olcsójános" az 2 olajcserénként cserél szűrőt, de ezt nagyon nem javaslom, mert filléres tétel.

És ennyi. Üzemanyag szűrőt természetesen nem kell cserélni minden olajcsere alkalmával, sőt, sokkal ritkábban kell.

A légszűrő cseréje is egy olyan, hogy használattól függ. Aki a porosz pusztán vagy a város közepén használja az autót az lehet már az olajcsere előtt is csereérett légszűrő tulaj lesz, aki meg az alpokban futtatja a kocsit annak sokkal többet is kibírhat. De látni rajta, ha koszos.

Az olajszűrő az autódhoz ~3000 ft. Az olaj ~12,000 ft (4 liter Castrol 5w30). A csere maga egy kb. max. 30 perces manőver, ha a kávé és cigiszünetet is beleszámoltam.

A 45 ezer ft irreális ár egy olajcseréért...

2015. ápr. 22. 21:38
 7/14 anonim ***** válasza:
olajat 10ekm vagy évente + pollen és légszűrő (olajból lehetőleg minőségit és 5w-40),autóklub aki nem ért a kocsikhoz azokat sem szokták átbaszni, bár én csak műszaki vizsga okán szoktam oda járni.ha magad csinálod az a biztos ha másra bízod ott már előfordul átbaszás
2015. ápr. 22. 22:19
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat :)

Az üzemanyag szűrőre pont azt mondták, hogy az enyémbe csak drága van, mert pont olyan modell, hogy onnan csak a drága jó.

De az le lett cserélve 1,5 éve szóval azt nem is kell akkor, csak az olajat, meg a másik szűrőket.

Vezérműszíj is volt elvileg cserélve 1,5 éve, mert akkor minden lett. De mivel az előző szerelőm egy lehúzós kis genya, át kell nézetnem mindent lecserélt-e.

Pl. eladott nekem egy hipiszupi akksit tuti nem lesz baja jóóóóóó sokáig. 25 ezer. Meg is pusztult. Szerintem kifizettette az újat és tett bele egy használt vackot...

Vizsgáztatni 35-ért akarta a kocsit, abléaktörlőt 11-ért akart eladni!

Szóval, de! Próbálkoznak. Bánom, hogy elsőre belefutottam. Elvileg most is szerelőnél a kocsi, de másiknál. Valami dugattyú, vagy tömítés szállt el a motorban meg az akksi... de azt mondta nem lesz drága. 15 a bigyócsere plusz az akksi ára. Vigyázni kell, vannak fura emberek! Inkább kérdezek! Köszönöm a válaszokat!

Ja ilyen kw meg ilyeneket nem tudok, nincs itt a forgalmi most, mert a szerelőnél van. De a kb 26 az elég infó, köszönöm

2015. ápr. 22. 22:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Én a w211-es mercimben 8000-ként cserélem az olajat meg a levegőszűrőt!V6-os motor 3200köbcenti,szóval kell bele rendesen olaj(9liter)és mindig márkás full szintetikust veszek!Nekem így összesen (olaj,olajszűrő,2db levegőszűrő) az egész mutatvány kijön 30ezerből!Mármint az anyagár!Úgyhogy a te 1.6-os ford-odra RENGETEG a 45 ezer!
2015. ápr. 22. 22:37
 10/14 Beviz Elek ***** válasza:

Üzemanyagszűrő cserénél gyári minőségű kell, a TDCI Fordok nem szeretik a rossz minőségűeket!

Olaj, legszűrőből mehet egy középkategóriás, de ha vigyázol a kocsidra, akkor egy Mann szettet megérdemel.

Olajból szintetikus legyen, meg kell nézni az előírásokat, de 5w30at vagy 0w40et ajánlanék és normális márkájút.

Ha a drágább kategóriából veszed a cuccokat, 20ból meg kell legyen minden.

2015. ápr. 23. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!