Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékcsere után menet közben...

Kerékcsere után menet közben valami halk kattogó/kotyogó hangot hallok. Mi lehet ez? Bővebben a kérdésben írok.

Figyelt kérdés

Röviden annyi, hogy kb. szűk 1 hete itthon lecseréltem a téli kerekeket nyárira. Külön felnin van a téli és a nyári szett is, így meg tudtam csinálni. Forgásirányra figyeltem, mind a 4-et oda tettem vissza, ahol korábban is volt. Csavarokat is rendesen meghúztam. Kedden már a nyári kerekekkel mentem a városba. Akkor nem volt semmi gond.

DE! Tegnapelőtt elindultam ismét valahová. Egy darabig semmi nem volt, aztán út közben elkezdem hallani ezt a kattogó/kotyogó hangot. Kb. 40-50-nél lehet hallani, lassú sebességnél nem. Minél gyorsabban megyek, annál intenzívebb a hang. Ha lassítok, akkor a hang is lassabb lesz.

Egyből bevillant, hogy elronthattam valamit a kerékcserénél? Hiszen meghúztam mindent rendesen. És azt sem értettem, hogy akkor kedden miért nem hallottam a hangot? Illetve aznap az út első felén szintén miért nem?

Visszafordultam, mentem is a szerelőhöz. Mentünk egy próbakört és ők is hallották a hangot. Aztán végül is kiderült, hogy én voltam a fa$z, mert ugye a csavarokat utána kell húzni X kilométer után és ezt kihagytam. Habár 50 kilométert mondanak, és a kerékcsere után a hang hallásáig még nem is mentem annyit, de mindegy...

Meghúzták nekem a csavarokat, ezután pedig a tegnapelőtti napon már egyáltalán nem hallottam a hangot a nap folyamán.

És ismét egy DE! Tegnap szintén mentem. Megint az volt, mint előző nap: az út felénél újra hallom ezt a kur\/a hangot. :S :/ Bár amúgy sem mentem messzire, így mire végeztem a dolgommal, hazaérve meghúztam megint a csavarokat. Igaz, az egyiket úgy megtéptem, hogy az egyik tőcsavar /amire a kerékanya megy rá/ letört, így most a jobb hátsót 3 csavar tartja a 4 helyett, bár ez részletkérdés, mert lesz helyette új. De biztonságosan lehet vele menni 3 tartott csavarral a szerelő szerint is.

Ezután a letört tőcsavar ügyében elmentem a szerelőhöz és mintha még akkor is hallottam volna a hangot, illetve hazaúton is. Holott meghúztam a csavarokat /ugye azt az egyet "sikeresen" meg is téptem/. Bár ebben már nem vagyok biztos, hogy tényleg hallottam valamit, lehet, hogy csak annyira megzavart a tegnapelőtti és a tegnap délutáni, hogy tegnap este már csak rémeket hallottam...

Szóval ez a harmadik hallás már nem tuti, majd ma vagy holnap kimegyek tenni egy próbakört.

Ja, még annyit leírok - lehet, hogy ez fontos -, hogy a kocsi viselkedésén semmit nem észlelni. Ugyan a hang, amit hallottam, aszerint volt gyors vagy lassú, hogy milyen sebességgel mentem - és csak kb. 40-50-nél "jött" elő, lassabban haladva nem -, de a kocsi nem rázkódik, nem húz, nem rángat a kormány. Ha megyek 90-nel, akkor is full simán megyek /akár el is engedhetném a kormányt/, semmi rángatás, húzás, mindössze a hangot hallom nagyon intenzíven. Illetve, lehet, hogy most már nem hallom és tegnap este is már csak "fantomhangok" voltak, szóval lehet, hogy már nem aktuális.

De ha még továbbra is fogom hallani, akkor vajon mi lehet ez? A kerékkel minden rendben, ki van centrírozva /igaz, nem mostanában történt, de ha nem lenne, akkor 90-nél már rángatott volna az autó/, a kerekekbe is kértem megfelelő nyomást a benzinkúton. Vagy lehet, hogy ez az egész nem is függ össze a kerékcserével? Mindenképpen előjött volna?

Bocsi, ha hosszasan írtam le, csak szeretném, hogy tiszta legyen minden, ezért részleteztem ennyire. Aki tud valami hasznosat írni/mondani, annak nagyon hálás leszek!!!!

2015. ápr. 18. 13:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Nézd át a gumik profilját,hátha csak egy kavics szorult be,

rosszabb esetben benne van egy csavar..

2015. ápr. 20. 15:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem holnap megnézem! /ma már lusta vagyok kimenni :D/ Remélem, csak ennyi lesz a baj...
2015. ápr. 20. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!